Politika

GJAJA UZVRATIO MIRIĆU “Brka pojmove, godine i brojeve”

Ivo Gjaja (HSLS)

Gradski vijećnik HSLS-a Ivo Gjaja uputio je u javnost komentar na jutrošnje priopćenje Dinka Mirića.

Podsjetimo, Mirića je zasmetalo što Gjaja gradske službenike zove ‘Junošama’ te je istaknuo kako je baš Gjaja 1992. godine podijelio otkaze za 14 djelatnika u Gradskoj upravi, između ostalih i samom Miriću. Gjajin komentar prenosimo u cijelosti.

“Gospodin Mirić ne ‘stoji’ dobro ni s pojmovima, ni s godinama ni s brojevima

Prema Velikom riječniku stranih riječi Bratoljuba Klaića u izdanju izdavačko knjižarskog poduzeća Zora iz Zagreba, god. izdanja 1972. piše: ‘junoša starosl. mladić; prid. junoški’

Kako se autoru ‘pričinilo’ da se pod taj pojam može podvesti pojam ‘priplodni bik’ nije mi jasno. Misli li autor reagiranja da ga građani kao takvog mogu percipirati ostavljam im na prosudbu.

Kad se govori o prošlim vremenima gospodin Mirić je i to pobrkao. Naime, 1990. godine ukinute su u Hrvatskoj Zajedničke samoupravne zajednice za stambeno komunalne poslove (ZSIZ) i ustrojeni Fondovi za stambeno komunalno gospodarstvo. Gospodin Mirić je bio Tajnik ZSIZ-a u Dubrovniku, što je bila rukovodno-politička funkcija. Odlukom Skupštine općine Dubrovnik, na zasjedanju sva tri skupštinska vijeća, u prosincu 1990. godine 80 postotnim brojem glasova vijećnika izabran sam za direktora Fonda i preuzeo dužnost 6. siječnja 1991. gdine. Zakonom je dokinuto mjesto Tajnika, pa je čudno kako gospodin Mirić misli da sam ja taj koji je o njemu odlučio.

I brojevi mu baš ne idu najbolje, jer o zaposlenima pod njegovom ‘kapom’ mogu mnogi svjedočiti. Broji on u otišle i svog bliskog suradnika, gospodina s doktorskom titulom, koji je kad je dolazio iz Srbije u Dubrovnik, izravno na rukovodeće mjesto u ZSIZ, donio i pisaći stroj s ćiriličnom tastaturom i u uredu, pod nosom gospodina Mirića, ga koristio. U samostalnoj i neovisnoj državi Hrvatskoj taj više nije mogao ‘dejstvovati’, pa je sam pošao odakle je i došao.

Toliko o Mirićevom ‘urbi et orbi’.

Hvala i pozdrav

Ivo Gjaja, dipl.ing.“

Pročitajte još

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist

MARO KRISTIĆ I Grad Dubrovnik snosi dio odgovornosti za fijasko s kupalištem u Uvali Sumratin

Dulist

UNUTARSTRANAČKI IZBORI U HDZ-u Plenković ispunio građansku dužnost

Dulist