Rizik od koronavirusa je znatno veći svakodnevnim odlascima u trgovine. Kako bismo to smanjili, naručujmo svježe namirnice koje se ne pakiraju, poput povrća i ribe iz lokalnih OPGova ili ribogojilišta.
Kontrola namirnica u poljima i ribogojilištu je svakako lakša jer je manje ljudi koji s njima manipuliraju i nema doticaja s drugim kupcima. Primjerice, kada kupujete ribu u butizi teško je biti siguran koliko kupaca je imalo s njom doticaj, ali kada se riba naručuje od lokalnih ribogojilišta, gotovo sigurni možete biti kako se tu radi od jednom čovjeku ili eventualno dvoje.
Distribucija ribe i proizvoda mora iz Čibače radi sigurnu i kontroliranu dostavu ribe i ostalih morskih proizvoda. Svježi brancini, ovrate, mušule i kamenice su iz kvalitetnog i prirodnog uzgoja s dva ribogojilišta na Pelješcu koja su smještena na Bistrini i okolici Stona. U ponudi su također i zamrznute hobotnice, lignja od koče i veliki očišćeni repovi gambora te pelješko stolno vino Rukatac i kvalitetan Pošip s Korčule. Ukoliko na broju 091-455 8 155 naručite ribu popodne, dostavlja Vam se već sljedeći dan do 12.
Tako predvečer već možete planirati sutra za objed. Proizvode koji su pakirani u ambalažu nakon povratka iz butige sa octom dezinficirajte a ribu i meso naručite kod dostavljača. Tako ćete najbolje poraditi na vašoj sigurnosti.