Grad

Franković: Bili smo grad kojeg treba izbjegavati. Puno smo radili i postigli održivost

turizam

Dubrovnik je u 2023. godini ostvario 20 posto više dolazaka, a 90 posto više noćenja u odnosu na prošlu godinu.

Istaknuo je to gradonačelnik Mato Franković na konferenciji za medije koju je sazvao ovog petka kako bi se osvrnuo na turističku sezonu koja je za nama, ali i na očekivanja iduće, 2024. sezone.

-Dubrovnik je 2017. godine bio označen kao jedan od 10 gradova u svijetu kojeg treba izbjegavati zbog gužvi i preopterećenosti povijesnoj jezgri. Od tada smo puno radili kako bismo postigli održivost. Te su aktivnosti doprinijele tome da je naš grad prepoznala svjetska i domaća turistička struka. Sav uloženi trud rezultirao je ovakvim uspjehom i čestitam svima koji su sudjelovali u brendiranju Dubrovnika, posebno Turističkoj zajednici na sjajno odrađenoj 2023. i promociji Grada, naravno u koordinaciji sa zamjenicom Tepšić. Zahvaljujem i službama prometnog i komunalnog redarstva te svim žurnim službama. Posebna zahvala ide svim turističkim djelatnicima bez čijeg revnog rada i truda Dubrovnik ne bi doživio ovakvu razinu uspjeha – rekao je pokazavši na izložene nagrade koje je Grad Dubrovnik osvojio u 2023. godini. Uz pet međunarodnih, ovogodišnji vrhunac je titula ‘Turistička destinacija godine – Šampion hrvatskog turizma’ dodijeljena na ‘Danima hrvatskog turizma 2023.’ u Rovinju. Nagradu je uručio predsjednik Vlade Republike Hrvatske, Andrej Plenković, ističući iznimne napore u upravljanju destinacijom.

-Nagrade pokazuju koliko je Dubrovnik bio uspješan u 2023. i koliko je trud rezultirao ovim uspjehom. Dubrovnik je uistinu zaslužio biti šampion turizma i nadam se da ćemo 2024. odraditi uspješno sa svim dionicima – naglasio je.

 

Pročitajte još

[FOTO] U SURADNJI S DOMOUPRAVOM Energetski obnovljena zgrada u Lapadu!

Dulist

Raspisan je javni natječaj za zakup 15 garažnih mjesta u Mokošici!

Dulist

Peteročlanoj obitelji uručeni ključevi gradskog stana

Dulist