Županija

[FOTOGALERIJA S PELJEŠCA] ŽU Run – više od utrke!

zu run naslovna

U Žuljani je protekle subote održana druga po redu utrka s plemenitim ciljem. Trčalo se, naime, za udrugu ‘Djeca Pelješca’ koja se brine o djeci s posebnim potrebama i invaliditetom. Kako javlja organizator, Dario Hausvička, okupilo se stotinjak uzvanika te je, napominje, zadovoljan i odazivom i realizacijom projekta. Održane su dvije utrke, na 5 km te naravno dječja.
A kako se uopće došlo na ideju za organizaciju ove utrke koja je startala još prošle godine? Više o tome ispričao nam je Hausvička.
-Priča započinje prošle godine kada sam učestalim treninzima privukao pozornost i potaknuo želju drugih da isto tako započnu trenirati. Uvidjevši da je zajednica plodno tlo u smislu rekreativaca, pomislio sam zašto ne bih iskoristio priliku i napravio neki sadržaj za motivirane ljude. Stoga sam odlučio realizirati ideju i inicijative podizanja sportskog duha s plemenitim ciljem. Vlastitim naporom uz malu pomoć zajednice organizirao sam humanitarnu utrku koja je po meni prošla iznad očekivanja. Skupilo se preko stotinjak trkača, te što je najvažnije skupilo se desetak tisuća kuna koje su proslijeđene jednoj obitelji koja ima dijete s posebnim potrebama – ističe Hausvička te dodaje kako je potaknut prošlogodišnjim uspjehom ovog projekta odlučio svake sljedeće godine napraviti tradicionalnu humanitarnu utrku koja će se zalagati za bolju budućnost zajednice i obitelji kojima je pomoć najpotrebnija.

Pročitajte još

ŠTO SE DOGODILO S PASJAČOM? ‘Ostalo nešto kamenja i uspomene na plažu od koje je dah zastajao’

Dulist

Metković postaje globalno središte: Svjetsko prvenstvo u kajaku i kanuu maratonu

Dulist

Potpisan sporazum za izradu projektne dokumentacije Centra za rehabilitaciju i hipoterapiju na Pelješcu

Dulist