Sport

FOTOGALERIJA Prva domaća pobjeda kadeta Dubrovnika

FOTOGALERIJA Prva domaća pobjeda kadeta Dubrovnika

Kadeti Košarkaškog kluba Dubrovnik konačno su prekinuli seriju poraza i protiv riječkog FSV-a došli do prve domaće pobjede i drugog uspjeha u Jedinstvenoj kadetskoj ligi.

Nakon startne pobjede protiv Dubrave u Zagrebu, uslijedilo je pet uzastopnih poraza, ali pokazali su u subotu navečer mladi dubrovački košarkaši karakter i kvalitetu i preokrenuli rezultat u posljednjoj četvrtini.
Imali su gosti iz Rijeke devet minuta prije kraja +12 (72:60), a u 35. minuti još tri poena prednosti (78:75). Krenula je tada odlučujuća serija domaćina 9-0 za 84:78 u 39. minuti koju je predvodio još uvijek mlađi kadet – Jakov Vujičić. Odličan je bio i Niko Stasjuk s 30 poena.

–Lijepo je nakon utakmice pogledati semafor. Pobjeda je još slađa kada se zna da nismo mogli računati na dva igrača iz startne petorke, Ajdukovića i Tolja. I zato bravo mladićima za požrtvovnost i vjeru u svoje mogućnosti. Lako se moglo pasti nakon dvocifrene prednosti gostiju, ali naši kadeti su pokazali karakter i zasluženo slavili. Naravno da sam sretan, a koliko je njima značila ova pobjeda, pokazali su na kraju, rekao je trener Maro Lučić.
KK Dubrovnik igrao je u sastavu Vujičić 16, Stasjuk 30, Petrović 22, Kapović, Džanković, Frka 3, Šiško, Vuletić, Lambeta, Koprivica 16, Kriste 6.

dbksport

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist