Grad

FOTOGALERIJA Ne baš maštoviti blagdanski izlozi!

izlog blagdan 2014 3

Već deset dana Dubrovčani uživaju u adventskom ugođaju kojim dišu dubrovačke ulice.

Već smo ranije pisali kako je Grad Dubrovnik ove godine Stradun okitio novom, nešto raskošnijom rasvjetom, a ni druge ključne točke u Gradu nisu ostale nepokrivene.
Mi smo se pak odlučili napraviti đir Gradom, ponajprije Stradunom, ali i sporednim ulicama, kako bismo istražili dočekuju li dubrovački izlozi Božić prigodno okićeni. Tužno, ali istinito, velik broj njih bio je pokriven bijelim papirom, tek s kratkom obavijesti o ‘godišnjem odmoru’ do proljeća. Tek je jedan, koji je također imao tu obavijest, imao papir crvene boje i adventski vijenac. Baš minimalistički.
Mnogi su se odlučili na sigurna rješenja – borove sa šarenim i svjetlećim kuglicama, ponegdje i s Betlehemom, više ili manje kičastim. Ništa preinventivno, možda tek izvađeno iz kartonske kutije i otreseno od prašine.
Ipak, pronašli smo i poneki svijetli primjer. Tako su se u pastičeriji Pupica ove godine potrudili i na maštovit način prikazali kako oni zamišljaju božićni ugođaj. Nedaleko od Pupice oduševio nas je još jedan izlog, zapravo vrlo jednostavan. Na vratima prodavaonice ribe „Župka“ u Ulici od puča visi tek jedan lijepi komad bakalara, kao svojevrsni podsjetnik na dane pred nama, ali i pozivnica za ulazak u butigu. Maštovito!

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist