Aktualno

[FOTO] Županija osigurala gotovo milijun kuna za stipendije učenicima i studentima

[FOTO] Županija osigurala gotovo milijun kuna za stipendije učenicima i studentima

Župan Nikola Dobroslavić potpisao je u Studentskom domu u Dubrovniku ugovore za dodjelu stipendija darovitim učenicima i studentima te učenicima i studentima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja.

”Imamo vrijedne i pametne mlade ljude koji svojim radom i rezultatima zaslužuju ove stipendije. Iznosi za studente su tisuću kuna mjesečno, a za učenike šest stotina kuna mjesečno. U ovogodišnjem proračunu smo predvidjeli i povećanje tih iznosa za deset posto i vjerujemo da će naši učenici i studenti nastaviti ostvarivati izvrsne rezultate. Ove školske godine mogućnost sklapanja ugovora ima 33 učenika odnosno studenata, a za tu namjenu Županija u ovoj godini izdvaja gotovo milijun kuna. Nastavlja se i stipendiranje iz prethodnih godina pa Županija trenutačno ima 104 stipendista.” – rekao je župan Dobroslavić.

Potpisane su stipendije s petero darovitih učenika i sedamnaest darovitih studenata, te sa sedam učenika i četvero studenata koji se obrazuju za deficitarna zanimanja. Riječ je o učenicima koji se obrazuju za zvanje kuhar i slastičar, te pet stipendija za učenike koji se obrazuju za zvanje medicinska sestra, tri studentice koje se obrazuju za doktorice medicine i jedna za magistricu psihologije. Među darovitim učenicima su učenici Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića i Gimnazije Dubrovnik, a daroviti studenti obrazuju se za doktora dentalne medicine, matematiku – smjer inženjerstvo, računarstvo, elektrotehniku, kroatistiku i lingvistiku, medicinu, farmaciju, sestrinstvo, prehrambeno inženjerstvo, arheologiju i povijest, građevinu, arhitekturu, elektroenergetiku i poslovnu ekonomiju.

Potpisivanju je nazočila i privremena pročelnica UO za poslove Župana i Županijske skupštine Ana Čeović.

Pročitajte još

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist