DuList IN

[FOTO] Za premijeru filma ‘Karaon’ u Slavici tražila se stolica više!

karaon

Stolica više tražila se u Kinu Slavica povodom večerašnje premijere kratkometražnog filma ‘Karaon’. Riječ je o filmu nastalom u produkciji Diobanaoba i Palm Productions. Autorice filma Nikolina Japunčić i Mia – Maria Škoda Vulić (Diobanaoba) potpisuju scenarij i režiju, dok je za snimanje i montažu zaslužan Miran Brautović (Palm Productions).

Premijeru je otvorio renomirani glumac Goran Bogdan. Istaknuo je kako autorice poznaje već jedno desetljeće. Prvi put su se susreli tijekom njihove prve izložbe ‘Diobanaoba’, koje je bio dijelom. Bogdan je naglasio kako je imao priliku otvoriti njihove izložbe, a sada ima čast otvoriti film.

nikolina japuncic skoda miran brautovic bogdan

-Drago mi je da sam opet s njima. Počašćen sam što sam tu. Film sadrži neobičan pogled na povijest. Nadam se da ću otvoriti još puno toga, možda to bude modna izložba, album hip hopa, narodne glazbe – rekao je kroz smijeh.

Mladim dubrovačkim umjetnicama ovo je drugi snimljeni film, nakon filma ‘Banaon’ iz 2016. godine.

Mia – Maria Škoda Vulić je rekla kako su uzbuđeni i sretni te iznimno veseli jer mogu film pokazati javnosti. Nikolina Japunčić je pak otkrila kako imaju već ideje za treći film! No, doći će i on na red. Sada će raditi na promociji ‘Karaona’ na međunarodnim festivalima. Više je rekla o filmu.

karaon film 8

-Film je ustvari komedija. Interpretirali smo jedan događaj iz dubrovačke povijesti, točnije iz 18. stoljeća. Dakle, nerealan je prikaz povijesnih događanja, kroz komediju. Na samom kraju imamo lijepu poruku filma, o dubrovačkoj snazi koja je uvijek prisutna. Uvijek slobodan, uvijek svoj – rekla je ističući kako je snimanje trajalo od početka godine.

Snimatelj Miran Brautović naglasio je kako su se ‘nasnimali, naradili i namontirali’.

-Mislili smo da će trajati puno kraće, no dobro smo ga rastegnuli. Sada nam je zbog toga drago, da se ima što pogledati i da imaju ljudi zašto ostati – kazao je.

andrija seifired romana milutin karaon film 5

Tko je sve glumio?
Radnja kratkometražnog igranog filma se odvija u 18. stoljeću, za vrijeme Dubrovačke Republike. Povijesno gledano, Republika je odolijevala napadima Mlečana, a svojom diplomacijom je od Turaka uspješno kupovala mir i zaštitu. U filmu susrećemo povijesne likove poput legendarnih zelenaca Mara i Bara, viteza Orlanda i dubrovačkog kneza. Ovi živopisni likovi kroz humorističnu dimenziju svojim izgledom vode gledatelja u 18. stoljeće, a duhom podsjećaju na mladost današnjeg doba. Kroz priču se protežu poznate legende i zanimljivosti iz povijesti, kao što su legenda o Richardu Lavljeg Srca koji se u 12.stoljeću nasukao na Lokrumu nakon povratka iz Križarskog rata; najstarija ljekarna u Europi u crkvi Male braće… Priča prati i sadašnje, aktualno vrijeme i daje zanimljiv osvrt na izgradnju Pelješkog mosta koji danas spaja Dubrovnik s ostatkom Hrvatske. Za lokacije snimanja su odabrane najljepše dubrovačke kulise – povijesna jezgra, park Gradac, Lokrum…

U glavnim ulogama su: Joško Gverović, Leo Mrkić, Ivan Džamonja, Ivan Perić, Ivan Boban, Marjan Žitnik, Marin Rončević i Miho Baće.

U sporednim ulogama su: Dario Bandur, Deni Dilberović, Vinko Jažo, Srđan Jovančević, Dario Korić, Maro Lončarica, Maro Matić, Vedran Spaić, Mateo Škoda, Marin Vokić, Damir Vulić, Gordan Šišak, Ana Besak, Lukša Tomić, Barbara Krilanović, Kristina Ćorak, Ana Turkalj, Ivana Hajvaz, Marko Market, Charbel Eid, Mia – Maria Škoda Vulić i Nikolina Japunčić.

Kostimografkinja je Ana Ljubičić, a asistent kostimografkinje Marko Market.

Asistenti zvuka: Hrvoje Kohn i Maro Matić.

Dron: Šime Fabris.

Pročitajte još

Vlasnici apartmana – imamo super novosti za vas!

Dulist

‘ULICAMA NAŠEG GRADA’ Bogat zabavni i glazbeni program i ovog tjedna

Dulist

DRUGO MJESTO U SHOWU ‘ELITA’ Aneli Ahmić osvojila 50 tisuća eura

Dulist