Vaše vijesti

FOTO Vrijedni Mokošani uz pomoć Eko-Omblića uklonili šut i smeće iz svojih dvorišta

FOTO Vrijedni Mokošani uz pomoć Eko-Omblića uklonili šut i smeće iz svojih dvorišta

Eko Omblići javljaju o eko-akciji vrijednih građana Mokošice, točnije stanara zgrade u Ulici od izvora 43.

-Iznervirani što im neki nesavjesni građani non-stop ostavljaju šut i smeće gotovo ispod njihovih prozora (u blizini odlagališta komunalnog otpada i zelenog otoka) građani Mokošice iz zgrade u Ulici od izvora 43 su se zajedno sa njihovim domoupraviteljem Oliverom-Olijem Matičevićem dogovorili za eko-akciju uređenja tog prostora. Prvo su apelirali na Komunalne službe Grada da se šut i glomazni otpad što prije ukloni, a potom su išli u akciju nabave sadnica i cvijeća. U tome su im pomogli Vrtlar  i naši Eko-Omblići – ističe Jadranka Šimunović.

-Naši Eko Omblići su pomogli u sadnji cvijeća i uz to bili velika podrška vrijednim stanarima ulaza zgrade u Ulici od izvora 43 u Mokošici. Svatko je na ovoj eko akciji nešto radio: ili kopao ili sadio ili plijevio. dok su djeca okolo veselo trčkarala i pomagala. Atmosfera je bila odlična cijelo vrijeme.
Eko akcija je završila negdje oko 20 sati, znači nakon 3,5 sata marljivog rada ali se nitko nije osjećao umornim, već naprotiv sretnim, jer im je sada okoliš lijep i uredan. Još da odlagalište komunalnog otpada Komunalne službe Grada i Mokošice premjeste na početak novog parkirališta da im ne bude ispod prozora tko bi bio sretniji od njih! – ističe Šimunović.

Nadamo se da će se i drugi stanari u Mokošici i Gradu ovako izorganizirati i učiniti svoj okoliš ljepšim i urednijim. Tu smo, zovite nas, rado ćemo vam pomoći i biti velika podrška – zaključuje Šimunović.

Pročitajte još

[FOTO] SUGRAĐANIN UPOZORAVA Netko krade kamen na trasi stare željezničke pruge?

Dulist

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist