AktualnoUrednički izbor

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Na Lapadskoj obali novi problemi. U moru ispred Marine Frapa ovog utorka isplivala je velika količina fekalija, izlazi i kroz šaht na tek obnovljenoj Lapadskoj obali. Kako se može vidjeti na priloženom videozapisu, more ispred Marine je prepuno, a fekalno onečišćenje izlijeva se iz zasad nepoznatog izvora.

Kapetan Josip Horvat, glavna i odgovorna osoba Marine Frapa sve je, kako navodi za DuList, prijavio dežurnim službama. Užasnut ističe kako se Lapadskom obalom širi neugodan miris, a zgražaju se i domaći i gosti. Direktor Vodovoda Lukša Matušić za DuList ističe kako se radi o najavljenim radovima na rekonstrukciji crpne stanice u sklopu Aglomeracije Dubrovnik.

-Crpna stanica Giman je u rekonstrukciji, ekipa je već sat vremena na terenu s cisternama. To su radovi koje smo već planirali i najavili te koje planiramo završiti do početka sezone. Nije to jedina crpna stanica na kojoj se radi, radi se od Zlatnog potoka do gruške obale. Došle su vjerojatno velike količine oborina, dogodilo se da je izbilo na dvije lokacije, znamo za to, izašli smo na teren i reagiramo – navodi Matušić te dodaje kako bi radovi uskoro trebali biti završeni kroz nekoliko dana.

– Da je crpna stanica u funkciji to se ne bi dogodilo, ista je izgašena da bi ljudi mogli završit sanaciju i ugradit novu opremu, to se moralo odraditi. Izvođač jest u rokovima, mi smo već bili planirali završit radove, ali kroz tri do četiri dana očekivano je da se završe – zaključuje Matušić.

Nadamo kako će se ovaj ekološki incident što prije sanirati jer grad je već pun turista, a ovakav prizor koji ih dočekuje, pogotovo ispred hotela Lapad, nikako nam nije na ponos.

 

Pročitajte još

PERICA MARTINOVIĆ Volim Zagreb, ali pravo doma je ‘ođe’, u Gradu!

Ivana Mijić Vulinović

LJETNIKOVCI NA PRODAJU Od ruševine ispod Bourbona do tvornice paste na Ombli

Andrea Falkoni Račić

[FOTO] Stradun krcat, a gužve se tek očekuju

Dulist