AktualnoUrednički izbor

[FOTO] USUSRET DANU POLICIJE Pavličević: ‘Neumorno radite kako bi svi bili u miru’

dan policije 2023 98 1

Zalog sigurnosti smo svi mi. To je rezultat nevjerojatne požrtvovnosti svih vas koji dajete nesebično sebe u svakodnevnom radu – po kiši, snijegu, buri, južini. Neumorno radite kako bi svi bili u miru. Hrabro izlazite na ulice i suočavate se s onim najgorim što društvo iznjedri. Pritom riskirate i svoje vlastite živote. Vaše plaće koje se nekad spominju nisu mjerilo vašeg rada i na to ne možemo nažalost utjecati, ali vi i dalje nesebično sebe dajete, sebe cijele u svoju službu u ovaj poziv. Vaš obol koji dajete je neprocjenjiv – rekao je ove srijede na svečanosti obilježavanja povodom Dana policije i blagdana zaštitnika policije sv. Mihovila načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Ivan Pavličević. Središnja proslava održala se ispred zgrade PU DN kojoj su prisustvovale brojne osobe iz društvenog, političkog i javnog života.

ivan pavlicevic

Biskup Dubrovačke biskupije Roko Glasnović rekao je da su svi policajci poslanici i zaštitnici dobra te ‘osvjetljavaju put’.

-Želeći da naši policjaci budu radosni, čestitam Dan policije – rekao je Glasnović.

Gradonačelnik Mato Franković naglasio je kako je prije 32 godine započela obrana RH.

-To je bila reakcija na agresiju koju je velikosrpska propaganda povukla kako bi zapravo Hrvatsku stavila u svoje ralje, u svoje okvire. Ne smijemo zaboraviti ključno, a to je da se obrana Hrvatske na samim počecima temeljila na policajcima. Sve kasnije brigade i postrojbe, nastale su na temelju policijskih službenika. To je istina koju moramo ponavljati i ne smijemo zaboraviti obol koji je policija u ratu. Policija je, danas, trajan jamac sigurnosti – kazao je.

dan policije 2023 50 1

Zamjenik župana Joško Cebalo istaknuo je kako ‘policajci iz dana u dan neumorno rade kako bismo mogli živjeti u sigurnom gradu i županiji’.

-Htio bih izraziti zahvalnost svim policajcima koji su na samim počecima Domovinskog rata stali na branik Domovine. Želim da sve sadašnje i buduće generacije hrvatskih policajaca, imaju kao nit vodilju upravo njihovu žrtvu i sve što su dali za Hrvatsku – dodao je.

dan policije 2023 30

Svi prisutni su se također prisjetili 43 poginulih pripadnika PU dubrovačko-neretvanske koji su za vrijeme Domovinskog rata svoje živote položili na oltar Domovine polaganjem vijenaca i minutom šutnje. Također, za svoj su rad nagrađeni javnom pohvalom djelatnici PU dubrovačko-neretvanske. Nakon svečane proslave održan je prigodni domjenak.

dan policije 2023 103 dan policije 2023 98 dan policije 2023 94 dan policije 2023 87 dan policije 2023 85 dan policije 2023 77

 

Pročitajte još

[FOTO] TKO SE GLISIRA I VOZI BEZ DOZVOLE Evo kako nam je bilo s Lučkom kapetanijom u akciji

Maris Guca

Devet besplatnih radionica kroz u CDMO Dubrovnik

Dulist

ŽUPANIJA O UVALI SUMARTIN ‘Nismo mogli naručiti čišćenje, to je obveza Grada, ali na teret koncesionara’

Dulist