Kultura

FOTO Publika ganuta izvedbom mladih Roma i projektom ‘pogledajme’ Romana Nikolića

pogledajme Arterarij 1 1

‘pogledajme’ – predstava, odnosno produkcija koja istražuje i progovara o identitetu, društvenim odnosima temeljenima na percepciji identiteta te utjecaju koji uska percepcija identiteta uokvirena u predrasude ostavlja na društvene subjekte, izvedena je ove srijede u Art radionici Lazareti.

Ovaj vriejdan autorski projekt dubrovačkog glumca Romana Nikolića u 2017. godini je, i sad možemo reći sasvim zasluženo, Nagradu hrvatskog glumišta za izniman doprinos kazališnoj umjetnosti. Projekt je to nastao u sruadnji s izvođačima Sindireom Bobarić i Sinišom Senadom Musićem.

Ova produkcija čini sasvim evidentnim ono što nas spaja, a ironizira, problematizira i prikazom posljedica kritizira ono što nas, naizgled, razdvaja. Intimna, zahtjevna i teška, ‘pogledajme’ uistinu zaslužuje još više izedbi u Dubrovniku, kojima se nadamo. Projekt je ostvaren uz podršku Ministarstva kulture, 4FILMA, Zagreb design weeka, Inicijative mladih za ljudska prava. Jer tema je to o kojoj stalno, iznova, treba progovarati.

Autorski tim uz Romana, Sindirelu i Sinišu:

dramaturgija: Mila Pavićević
scenski pokret: Zrinka Lukčec Kiko
scena i kostimi: Zdravka Ivandija Kirigin
video: Selma Selman
glazba i izbor glazbe: Damir Šimunović
svjetlo: Marino Frankola

Pročitajte još

PROLJEĆE PRI DVORU ‘S ovakvom mladosti, Pridvorje može biti ponosno, a Konavle sretne’

Dulist

PROLJEĆE PRI DVORU Bogati glazbeno-plesni program KUD-a ‘Stjepan Radić’

Dulist

[FOTO] Dubrovački muzeji prvi put obilježili Noć tvrđava

Dulist