Kultura

[FOTO] PROLJEĆE PRI DVORU Folklorna večer ‘Pjesma, ples i mi’

Sinoć je pred Kneževim dvorom u Pridvorju održana folklorna večer “Pjesma, ples i mi” na kojoj je nastupilo preko sedamdeset članova KUD-a “Stjepan Radić” i oduševilo brojnu nazočnu publiku.

Jedinstveni ambijent Kneževog dvora stopio se s plesom, svirkom i pjesmom pridvorskih KUD-ovaca u harmoničnu cjelinu kojim je sinoć odisalo središte Konavala.

U programu su nastupile sve tri plesne skupine s konavoskim tradicionalnim plesovima potkolom, čičkom, denči, maricom i poskočicom. Najbrojnija je bila najmlađa skupina u kojoj su djeca do petog razreda osnovne škole, a koja je nastupila sa čak trinaest parova. Između plesova nastupili su i mladi pridvorski zdravičari Antonio Đuka i Andrej Dragić, a najstariju skupinu najavio je zdravičar Pavo Đukan. U plesnom programu nastupili su i KUD-ovi lijeričari Stjepan Marinović i Matija Mujo.

Mandolinski sastav KUD-a izveo je više poznatih skladbi dubrovačkog i dalmatinskog kraja, a svoj drugi javni nastup imao je i mješoviti zbor kojem su se na kraju programa pridružili svi izvođači ove iznimne konavoske večeri.

Proljeće pri Dvoru trodnevna je manifestacija KUD-a Stjepan Radić koja je započela u subotu pub kvizom Znalci s Urjaka, a nastavlja se sutra susretom mladih „Folklor povezuje“ na kojem više od stotinu djece iz Primorja, Župe Dubrovačke i Pridvorja.

 

Foto: KUD Stjepan Radić 

Pročitajte još

FRANO MAŠKOVIĆ VEČERAS I SUTRA U BURSI U predstavi ‘Na dnu oceana postoje neki svjetovi’

Dulist

[FOTO] Srednjoškolci se na zabavan način upoznavali s baštinom Dubrovnika

Dulist

U SUBOTU U TEATAR! Alma Prica u sapunici ‘Španjolski komad’

Dulist