Kultura

FOTO Otvorena još jedna izložba ULIPUD-a

FOTO Otvorena još jedna izložba ULIPUD-a

U Visiji je danas otvorena 168. izložba Udruženja likovnih i primjenjenih umjetnika Dubrovnik.

– Izložba je posvećena nadolazećem vremenu darivanja, ali i napadu na Dubrovnik, kada je dosta Grada i kulture bilo devastirano, te mi je drago da smo od tad do danas uspjeli obnoviti većinu toga. Ovom prigodom izloženo je stotinjak radova većinom dubrovačkih umjetnika. Potpuno je irelevantno je li umjetnik završio neku školu ili nije, nego kako i na koji način on radi, te koliko je predan radu. Istaknula bih Jozefinu Brčić koja je odlična u poentilizmu, te našeg najmlađeg člana koji ima 12 godina te je ovom prigodom izrađivao portrete. Idemo prema tome da se umjetnik sam duhovno razvija i da na taj način da ono najbolje od sebe – izjavila je predsjednica ULIPUD-a Ana Bašić te se prisjetila i povijesti udruge koja je osnovana 1971. godine, te okuplja samostalne i nesamostalne umjetnike iz države, regije i inozemstva.

Slikar Lukša Obradović dodao je kako je ovom prigodom izložio šest radova od kojih se posebno ističe ‘Salvador Dali’ koji se neće prodavati, već biti poklon dragoj osobi tijekom blagdana.

Od samih početaka naglašavaju važnost rada, talenta i odricanja kao osnovne komponente stvaralaštva. Već 46 godina intenzivno rade kao jedna od najsnažnijih kulturnih udruga u Hrvatskoj, te ujedno sudjeluju na brojnim kolonijama i u humanitarnim organizacijama za što su nagrađeni raznim priznanjima i zahvalnicama. Sama energija umjetnika koji su radili na postavljanju izložbe je dovoljna kako bi se uvidio značaj i snaga udruge, kao i ljubav prema onome što stvaraju.

Izložbu ćete moći pogledati do 15. prosinca 2017.

mm

Pročitajte još

Ivana Marija Vidović u uglednom žiriju Međunarodnog pijanističkog natjecanja Saint Paul TroisChâteaux

Dulist

OBILJEŽAVANJE 220. GODIŠNJICE SMRTI Koncert DSO-a u čast Ivana Mane Jarnovića

Dulist

Ivana Jelača među 10 odabranih iz Europe u programu REMArkable za perspektivne glazbenike

Dulist