Sport

[FOTO] ODRŽAN VATERPOLSKI KAMP ZA MLADE Fatović: ‘Ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima’

vaterpolski kamp 5

Dubrovčanin Elvis Fatović, jedan od najtrofejnijih hrvatskih vaterpolista, danas trener Barcelonete, već drugu godinu za redom u Cavtatu organizira kamp za vaterpoliste mlađeg uzrasta do 14 godina. Kamp ‘Aqua Move and Fun’ nastao je u suradnji s Vaterpolskim klubom Cavtat, a Fatović je, osim vaterpolista Juga, Cavtata i Vukovara, u kolijevci vaterpola okupio i momčadi Australije i Amerike.

-Još od prošle godine imamo međunarodni predznak budući da smo ugostili ekipu Australije, a ove godine pridružila nam se i jedna američka ekipa. To je odlično za turnira, kluba, ali i samog mjesta – rekao nam je Fatović te nadodao kako su turnir, osim domaćih, popratili i roditelji djece iz inozemnih klubova kojih je bilo oko 120.

Iako su došli zbog kampa, igrači i njihovi roditelji, obišli su i naše prirodne i kulturne ljepote pa su tako bili u Gradu, na Elafitima pa čak i na Korčuli.

-Jedan dan bilo je 20 djece u moru, ponoć manje kvarat, što je Australcima bilo nepojmljivo da ovdje mogu u ponoć plivat, kupat se i pucat u baru koliko god hoće – kazao je Fatović te dodao kako mu je drago što su Australci bili oduševljeni time jer je kod njih to gotovo nemoguće zbog neprestanih valova i opasnosti od morskih pasa. Zna to dobro naš sugovornik budući da je bio i izbornik australske reprezentacije.

Danče, Porporela, Bellevue

-U priču su uključeni i Miho Bobić, trener mlađih juniora jugaša, Dean Kontić i Robert Radić. Htjeli smo se stvarno posvetiti toj djeci jer su došli tu naučiti o vaterpolu i uživati u ljepotama kojih ovdje ima poprilično – naglašava Fatović dodavši kako ovaj kamp nije samo sportski već je lijepi spoj, kako ga naziva, ‘Business and Pleasure’.

Fatović nikad nije imao priliku igrat ispred Porporele, a prošle godine želja mu se ostvarila.

-Prošle godine smo bili i na Dančama gdje smo ispričali priču o povijesti VK Jug, tamo su nam sve organizirali. Bilo je fenomenalno i bili smo oduševljeni. Bili smo i na Porporeli, oni su čak igrali jedan sparing s Porporelom – kazao je Fatović i dodao kako je to vjerojatno pomoglo Porporeli osvojiti Divlju ligu.

Osim igranja na Dančama i Porporeli, ideja je bila da se zaigra i na Bellevueu. Nažalost taj dan vrijeme ih nije poslužilo pa su utakmicu odigrali ipak u zatvorenim bazenima.

-Super je bilo. Ja ipak radim malo manje od 20 godina u seniorskom vaterpolu, tako da ponekad zaboravim kako je lijepo raditi s mlađima. Bilo gdje gdje smo pošli bili smo super primljeni i mislim da je na kraju krajeva svima bilo dobro što je nama bilo u interesu – zaključio je Fatović koji će u gradu biti do sredine kolovoza, a u planu mu je otići na drugi tjedan Olimpijade kad će se igrati polufinala i finala gdje se nada da ćemo gledati ‘naše’.

Foto: Elvis Fatović

 

Pročitajte još

Kakaris stiže u Jug?

Dulist

Amerikanac Xavier Rhodes novo pojačanje Košarkaškog kluba Dubrovnik

Dulist

JOSIP MARTINOVIĆ Povijesna bronca na Svjetskom veteranskom prvenstvu

Dulist