DuList IN

FOTO Najbolje menestre skuhali su…

FOTO Najbolje menestre skuhali su...

Udruga Agroturizam Konavle organizirala je u sklopu manifestacije Mirisi Božića u Konavlima tradicionalnu manifestaciju Festival zelene menestre i vina.

Festival se održao u šatoru ispred Doma kulture u Čilipima, a sudjelovalo je 20 ekipa od kojih su žiriji, sastavljeni od trideset članova, ove godine izglasali čak dva pobjednika sa po 46 bodova.

Ekipe „Obje bande“ i „Torcida Konavle“ na kraju su izišle iz utrke za pobjedu s neriješenim rezultatom, i obje su stale na pobjednički tron. Član tima, inače sastavljenog od ekipe koja radi u Zračnoj luci Dubrovnik, Perica Rešetar nam je istaknuo kako je ove godine organizacija na puno boljoj razini.

– Prošle godine bila je prevelika gužva na Festivalu, bilo je manje ekipa, no prostor je također bio manji, a sad, kako smo u šatoru, svi su mogli uživati u menestri i obići sve štandove – naglašava Perica.

Iduće po redu s najvišim brojem bodova su ekipe "Štalica", te prošlogodišnji pobjednici „Župaho“ sa tradicionalnom menestrom župskih svatova.

Ove godine, sve ekipe koje su sudjelovale dobile su simboličnu nagradu – večeru za šestoro u nekom od OPG – ova Konavala. Također, dodijelila se i nagrada za najorginalniji nastup, kojeg je osvojila ekipa „Škjuk s Poljica“.

S Festivalom zelene menestre i vina završeni su ovogodišnji Mirisi Božića u Konavlima.

Pročitajte još

IVANA MAROVIĆ IZ TAJLANDA ‘Jela sam škorpione, a otrovala se piletinom’

Dulist

[FOTO] UNIDU BookClub – inicijativa koja obogaćuje studentski život Dubrovnika

Nora Di Leo

DEFINITIVNO FAVORIT! Baby Lasagna skočio na eurovizijskim kladionicama

Dulist