Kultura

[FOTO] MATICA HRVATSKA Predstavljena slikovnica ‘Paskoje Miličević, graditelj Dubrovnika’

paskoje milicevic
Ovog utorka u čitaonici Narodne knjižnice Grad predstavljena je slikovnica “Paskoje Miličević, graditelj Dubrovnika”. Najnovija je to u nizu slikovnica o velikim ličnostima objavljena u matičinoj biblioteci Cvijeta. U predstavljanju su sudjelovali autorica Slavica Stojan, ilustrator Joško Marušić i predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Dubrovniku, Ivana Grkeš.
Posrijedi je priča o životu i djelu znamenitog inženjera i graditelja Paskoja Miličevića. Slikovnica pripovijeda o tome kako je Paskoje gradio Grad i što je sve podigao u Dubrovniku u vrijeme najvećeg procvata Republike koje zove zlatnim dobom.
-Biblioteka Cvijeta nastoji dubrovačke velikane prikazati na zanimljiv način kako najmlađima tako i starijima, a neka od izdanja dostupna su i na engleskom jeziku. Ova slikovnica na djeci primjeren način pripovijeda o tome kako je Paskoje gradio Grad i opisuje njegova djela kojima se i dan danas divimo. Zahvaljujemo se svima koji su prisustvovali današnjem predstavljanju ove slikovnice, a oni koji nisu mogli biti s nama večeras mogu je kupiti na stranici Ogranka Matice hrvatske u Dubrovniku – objavili su iz Ogranka.

 

Foto Ogranak Matice hrvatske u Dubrovniku 

Pročitajte još

DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Sutra nastupa prva violina Bečke filharmonije te nagrađivana violistica

Dulist

KOPRODUKCIJA TEATRA I LJETNIH IGARA Počele čitaće probe za ‘Kafetariju’

Dulist

BONAČIĆ, CORVINO I LIPIĆ Predstavili novi jazz album pred brojnom publikom u atriju Kneževa dvora

Dulist