Grad

FOTO PORUKA IZ GRUŽA ‘Pozvani ste biti odgovorni članovi društva’

shkm10 13

Uz pjesmu, radost, veselje i puno emocija mladi su pronijeli križ ulicama grada Dubrovnika i donijeli ga pred oltar u grušku luku.

Svečano euharistijsko slavlje predvodio je dubrovački biskup mons Mate Uzinić uz koncelebraciju apostolskog nuncija Alessandra D’Errico, tri nadbiskupa mons. Želimira Puljića, mons Marina Barišća i mons. Đuru Hranića, 7 biskupa: mons. Mija Gorskog, mon. Josipa Mrzljaka, mons. Nikolu Kekića, mons. Ante Ivasa, mons. Slobodana Štambuka, mons. Dražena Kutlešu i mons. Vlada Kočiša, te 5 biskupa iz susjednih zemalja i 500 svećenika.

– Pozvani ste biti odgovorni članovi svog društva, onako kako je Krist to učinio – naglasio je dubrovački biskup Mate Uzinić u propovijedi 35 tisuća mladih koji su se okupili u Gružu.

– Bog nas nije stvorio kao robove, On nas uvijek ljubi, ne pamti naše grijehe, sve oprašta i zaboravlja. On nas ljubi neovisno o tome kakvi smo, i uvijek nas iznova oslobađa. Isus nikoga ne prisiljava na vjeru, ali uvijek nudi sebe. On vas je oslobodio i darovao vam slobodu za dobro, iskoristite je – poručio je biskup okupljenima.

Pozvao je mlade da na svijet i na Crkvu ne gledaju kao na nešto tuđe, već da prepoznaju svoju ulogu aktivnih članova društva i Crkve, dok je biskupe i svećenike pozvao da širom otvore vrata laičkom angžmanu mladih.

“Pozvani ste biti odgovorni članovi svog društva, onako kako je Krist to učinio” – naglasio je dubrovački biskup uz poruku mladima: ‘Hrabro!’

Oduševljeni poklici mladih na najavu slijedećeg Susreta – Vukovar 2017. godine.
-Vidimo se u VUKOVARU!!! – moglo se čuti danas s mise u Gružu.

 

 


Pročitajte još

NEUREDNA I ZAPUŠTENA ŠIPANSKA LUKA Može li to bolje?

Dulist

STANOVNICI U ZIDINAMA LUDE ZBOG ŽOHARA Sanitat: Dezinsekcija je provedena prošli tjedan

Dulist

Grmljavinsko nevrijeme ipak će nas zaobići?!

Dulist