Kultura

FOTO: “Istočno od (k)raja” u Lazaretima

FOTO: "Istočno od (k)raja" u Lazaretima

U Art radionici Lazareti otvorena je izložba “Istočno od (k)raja” na kojoj se svojim umjetničkim izričajem predstavilo osam umjetnika.

Izabrana su četiri dubrovačka umjetnika – Ivana Pegan Baće, Marko Ercegović, Ana Požar Piplica i Ivona Vlašić, koji su odabrali i ugostili umjetnike iz Hrvatske ili susjednih zemalja – Boris Cvjetanović, Agata Michowska, Tatiana Lecomte i Ivan Kuharić, s kojima su u parovima osmislili zajednički rad na lokaciji koju je odabrao umjetnik-domaćin, a nalazi se istočno od grada Dubrovnika, na području Župe dubrovačke i Konavala.

“Istočno od (k)raja” zajednička je izložbeno-umjetnička akcija Art radionice Lazareti i Kuće Bukovac. Teme kojima se ovaj projekt bavi su pitanje granica i kraja, kako u smislu završetka, ruba, tako i u smislu krajolika, doma, mjesta pripadanja, odvojenosti ili udaljenosti od središta, bilo ono političko, administrativno, kulturno, osobno.

Zatim pitanjima dislokacija ili izmještanja umjetničkih radova iz zatvorenih galerijskih prostora, kao i preispitivanjem problema pripadnosti, domaćinstva, dobrodošlice, dolaska, odlaska.

Izložba ostaje otvorena do 18. prosinca, a može se pogledati svakim danom osim nedjeljom od 10 do 18 sati.

Pročitajte još

NOVA KNJIGA MARA JOVIĆA ‘Totus tuss’ – filozofski osvrt na vječne teme

Dulist

BESPLATNI CVJETNI KONCERT Povodom Dana planeta Zemlje manifestacija u Ljetnikovcu Crijević Pucić

Dulist

NOVA PREMIJERA KOLARINA ‘Matrimonijo’ kao hommage Žuži Egrenyi i Jozu Lovriću Jadrijevu

Dulist