Aktualno

[FOTO] DOVRŠEN OPSKRBNI CENTAR MOKOŠICA ‘Ostaje samo na svima nama da se adekvatno održava’

OPSKRBNI CENTAR MOKOSICA 0

Radovi na Opskrbnom centru Mokošica privedeni su kraju te je dovršene radove obišao gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima. Nazočio je također direktor Domouprave Dubrovnik d.o.o. Pero Milković sa suradnicima te Mario Boroje, direktor tvrtke Clavis.

– Danas obilježavamo završetak ove investicije Opskrbnog centra u Mokošici, središnjeg prostora, možemo reći jednog trga Mokošice. Mene na njega evociraju dvije stvari: prva je trenutak oslobođenja Mokošice i Damir Butigan kada svira himnu, a narod se okupio ispod samog centra. Drugo je činjenica u kakvog se lošem starnju nalazio i fotografija bivšeg gradonačelnika Vlahušića kad piturava ruzinavu ogradu – rekao je gradonačelnik podsjetivši kako se radilo o zapuštenom i devastiranom prostoru.

– Odlučili smo ići u kompletnu sanaciju jer se tu nalaze i brojne društvene prostorije grada Dubrovnika. Osim knjižnice tu imamo vrtić, prostor kotara, ljekarnu, prostor Doma zdravlja odnosno liječnika, imamo crkvu i trgovinu. Odlučili smo sa svim suvlasnicima ući u ovu investiciju ukupno vrijednu 573 tisuće eura, od čega je pola milijuna eura izdvojio Grad Dubrovnik, a ostali iznos je pričuva svih suvlasnika. U konačnici, prostor je dobio novu fasadu i novu kamenu podlogu, nove ograde i na nama je da u okviru svog redovnog komunalnog održavanja javnih prostora i ovaj nastavimo održavati. Nadam se da će ovo biti mjesto okupljanja stanovnika Mokošice i u budućnosti. Imamo i malo lijepo dječje igralište koje prije svega koristi vrtić, ali će biti na raspolaganju i svoj djeci Mokošice – naveo je Franković.

Uz vrtić, ljekarnu, crkvu i trgovinu kako je naveo gradonačelnik, otvoren je i novi prostor Kluba mladih gdje će se moći doći popiti piće i družiti nakon mise što dodatno omogućava pozicioniranje centra kao mjesta okupljanja.

Milković je dodao da je, kao upravitelj objekta, i Domouprava Dubrovnik sudjelovala u investiciji.

Banner 300x250 DU 1

– Išlo se u investiciju zajedničkih dijelova i javne površine. Javna površina uključuje gornju i donju etažu objekata i tu je Grad pomogao sa svojim sredstvima, a zajednički dijelovi suvlasnika su dijelovi fasada, oluka odvodnje i sl. Ostaje samo na svima nama da se adekvatno održava. U projekciju smo stavili da bi se dva do tri puta mjesečno trebalo prati miniwashom – rekao je Milković.

Boroje je dodao da su radove adaptacije izvodili gotovo sedam mjeseci, ali u konačnici od derutnog objekta doveli do završnog proizvoda.

– Bilo je problema tijekom radova, kao i svugdje, ali uspjeli smo to ispratiti uz potporu Grada i Domouprave. Danas predajemo ovaj objekt i nadam se da će se održavati i da će trajati 40 godina koliko je trajao i do sada – naveo je Boroje.

Podsjetimo, Grad Dubrovnik, u suradnji s Domoupravom Dubrovnik, pristupio je obnovi Opskrbnog centra u svrhu poboljšanja zajedničkih dijelova zgrada i uređenja površina javne namjene s naglaskom na sigurnost građana i korisnika. Suvlasnici objekta Opskrbni centar osigurali su sredstva za sanaciju zajedničkih dijelova objekta u iznosu od 73.999,39 eura, dok je Grad Dubrovnik iz proračuna osigurao 499.663,16 eura za uređenje površina javne namjene.

Pročitajte još

U ZNAK SJEĆANJA NA ZATOČENE U LOGORU MORINJ Gradonačelnik Franković odao počast žrtvama

Dulist

[TEMAT MORE] TP Line: Brza i pouzdana poveznica otoka i kopna

Dulist.hr

Raspisan natječaj za čelnu osobu Kinematografa, Konsuo ide po treći mandat

Dulist