DuList IN

[FOTO] Brojni ljubitelji kamenica uživaju u Malom Stonu, pogledajte koga smo ‘uhvatili’!

DSC 8518

Brojni ljubitelji kamenica jedva su dočekali tradicionalnu pelješku festu koja se odvija na rivi u Malom Stonu i Brijesti. Malostonska kamenica priprema se na razne kreativne načine u restoranima i konobama, ali svi se mogu složiti da je ova delicija najljepša kad je svježe izvađena iz mora te pokapana tek s nekoliko kapi limunovog soka.

Posjetitelji koji su se ove subote zaputili prema Pelješcu mogu tako uživati u degustaciji malostonskih kamenica i vrhunskih peljeških vina na brodovima i maunama školjkara, a nude se i drugi tradicionalni pelješki proizvodi. Sudionici festižaju uz zvukove dalmatinskih pjesama i nastupe kulturno umjetničkih društava, Glazbe Ston i folklorne skupine Poloneza. Dio manifestacije ima i humanitarni karakter. Naime, udruga Liga protiv raka i Djeca Pelješca izlžu svoje proizvode u humanitarne svrhe.

Na manifestaciji smo naletili i na neka poznata lica kao što je novinar Goran Milić te naš župan Nikola Dobroslavić u pratnji domaćina, stonskog načelnika Vedrana Antunice. Njih, ali i sve ostale drage sudionike je svojim fotografskim oko zabilježio naš Ivan Pozniak. Pogledajte koga je ‘uhvatio’ u našoj fotogaleriji!

Još stignete posrkati koju kamenicu jer događaj traje do 16 sati!

Pročitajte još

MISS UNIVERSE HRVATSKE ZRINKA ĆORIĆ ‘Oduvijek sam sanjala o sudjelovanju na ovom izboru ljepote’

Nora Di Leo

Filip Sulić nastupa među svjetskim imenima elektroničke glazbe na parkiškom Cercle festivalu

Dulist

PRIPREMITE KOKICE Što donosi novi program Kinematografa Dubrovnik?

Dulist