Aktualno

[FOTO] Barbara Ljevak, Marija Tošić, Herman Grčić i Pero Deranja su najljubazniji vozači!

dodjela nagrada najboljim vozacima

 

U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj upriličena je dodjela priznanja i prigodnih poklona najljubaznijim vozačima u prometu, a ovogodišnji dobitnici su Barbara Ljevak, Marija Tošić, Herman Grčić i Pero Deranja.

Projekt ‘Dan ljubaznosti u prometu’ Policijska uprava provodi već sedmu godinu zaredom. Službenici prometne policije su evidentirali oko 80 vozača koji su propustili pješake i došli su do onih koji nemaju niti jedan prometni prekršaj. Voditelj projekta, Policijski službenik postaje prometne policije Denis Pavela objasnio je važnost ovog projekta.

– Projekt ima za cilj povećati međusobno poštovanje vozača i jedne od najrizičnijih skupina u prometu, odnosno pješaka. Čestitam dobitnicima priznanja koji svojim vlastitim primjerom promiču međusobno poštovanje pješaka i vozača. To su dugogodišnji vozači koji nemaju nijedan prometni prekršaj ni prometnu nesreću i nadam se da će tako ostati. Nadam se kako će oni današnjim primjerom poslati jednu poruku svim sudionicima u prometu kako se treba odgovorno i pravilno ponašati – izjavio je Pavela.

Ovogodišnjim dobitnicima priznanja čestitao je zamjenik načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Miro Bajo koji je rekao da ovim pozitivnim primjerima želimo potaknuti ostale sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa i primjereno ponašanje u prometu, a sve kako bi u što većoj mjeri spriječili stradavanja u prometu.

Čestitke i zahvale su uputili i načelnik Postaje prometne policije Dubrovnik Andrija Margeta, kao i Matilda Krile Prkoča, pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu Grada Dubrovnika, Ana Hrnić, predstavnica Turističke zajednice Grada Dubrovnik te dugogodišnji suradnik projekta, Srđan Benić, direktor ‘Adriatic osiguranja’.

FOTO: Nora Di Leo / DuList

Pročitajte još

IZLOŽBA PEJZAŽ Mladi talenti Male škole slikanja

Dulist

Kako prepoznati znakove sunčanice?

Dulist

PROGNOZA Kakve temperature nas čekaju do kraja tjedna?

Dulist