Aktualno

FLORIN DOM DUBROVAČKO JE DOBRO Trgovački sud u Dubrovniku odbio zahtjev iz Zagreba

Sve prijatelje Flore, Hrvatskog društva likovnih umjetnika Dubrovnik i sve zainteresirane pratitelje, Galerija Flora je na društvenim mrežama danas obavijestila da je Trgovački sud u Dubrovniku presudio da se odbija tužbeni zahtjev Hrvatskog društva likovnih umjetnika, Trg žrtava fašizma 16, Zagreb da upiše pravo vlasništva na Florin dom u Dubrovniku, jer je tužbeni zahtjev neosnovan.

Podsjetimo, Vilu Florin dom umjetnica Flora Jakšić oporukom je ostavila likovnim umjetnicima, te je ona sredinom 2021. pripala Gradu Dubrovniku.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika Dubrovnik održavalo je kuću vlastitim novcima članova, ali i priređivalo brojne izložbe dubrovačkih i hrvatskih umjetnika. Društvo se također nakon dugotrajne pravne borbe, uknjižilo na Florin dom kako bi ga zadržali kao dubrovačko kulturno dobro i centar likovne umjetnosti.

Hrvatsko društvo likovnih umjetnika iz Zagreba nepravomoćno se 2007. godine uknjižilo na Florin dom te su razmatrali ideju da Florin dom prodaju ili čak zamjene za apartmane u starom gradu.

Foto: Galerija Flora/Facebook

Pročitajte još

Ivica Ban: Osim starih kleveti i laži, što nam gradski HDZ može reći o ovome

Dulist

[FOTO] Adventska atmosfera uz Bosutske bećare na Vojnoviću

Dulist

MORH RASPISAO NATJEČAJ Primaju kandidate za vojnike/mornare i u Orebiću

Dulist