Sport

FINAL SIX Jug ‘izbacio’ Olympiacos, u polufinalu dočekuju Pro Recco

VK Jug CO - Finale Prvanstva Hrvatske

Jug Croatia Osiguranje u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Final six-a, koja je odigrana večeras u Budimpešti, svladao je Olympiakos rezultatom 11:8.

Jugaši su vodili u prve dvije četvrtine (3:1 i 4:1), a preokret je grčka momčad napravila u trećoj četvrtini u kojoj je povela 5:3, no Jug je i dalje bio u vodstvu s tri gola razlike. Zadnja četvrtina završila je izjednačeno 1:1, a ukupno Jugaši su pobijedili s 11:8.

Po dva gola za Jug su dali Javier Garcia Gadea, Pavo Marković, Josip Vrlić i Felipe Perrone, a po jedan Loren Fatović, Maro Joković i Paulo Obradović. Utakmicu su sudili Španjolac Xavier Buch i Rus Sergey Naumov,  dok su delegati bili Gianni Lonzi  i Angel Moliner.

Jug se u polufinalu susreće s Pro Reccom, a susret je na rasporedu u petak, 26. svibnja u 19 sati.

Inače, četvrtfinalnim utakmicama Jug Croatia osiguranje – Olympiakos, te Eger – Brescia, koja je na rasporedu u 20.30, počeo je završni turnir LEN Lige prvaka, Final six.

-Olympiakos je jedna momčad koja igra sjajan i kontroliran vaterpolo, teško ju je nadmudriti, te će sigurno biti iznimno teška utakmica, odlučivat će sitnice i nadamo se da možemo pogodit formu i biti najbolji za ovaj Final six kao što smo to bili u ključnim utakmicama ove sezone. Kad gube, a malo utakmica gube, gube ih s malo golova razlike i te su utakmice s malim brojem golova općenito. To je momčad koja se neće raspast ako im krene nizbrdo – rekao je prije današnje utakmice Juga Co Vjekoslav Kobešćak.

Pročitajte još

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist