Sport

FINAL 4 REGIONALNE LIGE ‘Svi imamo iste ambicije, ali su nečije šanse veće ili manje’

FINAL 4 REGIONALNE LIGE 'Svi imamo iste ambicije, ali su nečije šanse veće ili manje'

Sve četiri momčadi na završnom turniru sudjeluju da bi ga osvojili. Svima su iste ambicije i dobro da je tako, ali su nečije šanse veće ili manje. Ovo je svakako bolji i neizvjesniji Final 4 Regionalne lige nego što je bio lani. To garantira zanimljivost utakmica, a naš je cilj osvojiti trofej – istaknuo je trener Jug Croatia osiguranja Vjekoslav Kobešćak uoči završnog turnira Triglav Regionalne lige, koji se u petak i subotu 13. i 14. travnja održava na bazenu u Gružu.

Na Final 4, uz branitelja naslova, sudjeluju i zagrebačka HAVK Mladost te dva Jadrana, iz Splita i Herceg Novog. Upravo je Jadran Carine Jugov protivnik u polufinalu.

-Jadran je sigurno ojačao momčad, ali su im rezultati varirali tijekom sezone. Došli su do finala Kupa Hrvatske i Final 4 Regionalne lige, što je sasvim dobar rezultat. Nećemo imati puno vremena za pripremu utakmice, ali vjerujem u svoje igrače. Radili smo cijelu sezonu kako bismo bili spremni za ove situacije – izjavio je Kobešćak, koji je komentirao gust kalendar utakmica s obzirom da je dobar dio Jugaša nastupao i za reprezentacije.

-Znali smo što nas čeka. Pokušali smo na to pripremiti igrače mentalno i tjelesno. Nadam se da u njima ima dovoljno snage za ovaj vrlo važan turnir. Uz to, u srijedu nas čeka izuzetno važna utakmica Lige prvaka protiv Hannovera. Raspored je težak, a igrači su sigurno umorni, ali bit ćemo dobri – procijenio je Kobešćak, koji oscilacije u igri smatra normalnima.

-Naše su igre u ovoj sezoni varirale. Imali smo dobrih utakmica, posebno u drugom dijelu sezone. Međutim, još se ne poznajemo potpuno. Momčad se gradi od početka sezone i za to treba vremena. Htjeli bismo da se to dogodi vrlo brzo, ali to je nemoguće. Naša igra u posljednje vrijeme, pa čak i u porazu kod Barcelonete, bila je bolja. Rastemo, ali još nismo ni blizu svog maksimuma. Final 4 će nam zato jako dobro doći – objasnio je Kobešćak.

U osvrtu na ovogodišnju sezonu u Regionalnoj ligi Kobešćak je podsjetio kako je Jug u natjecanje krenuo s novom momčadi nakon dvije godine dominacije, ali i afirmirao niz mladih igrača koji predstavljaju budućnost kluba.
-Ova godina nam je bila prijelazno razdoblje nakon dvije godine velikih uspjeha. Htjeli smo ostati konkurentni, a početkom ljeta situacija je izgledala dosta crno. Do kraja ljeta smo složili momčad koja je nastavila dominaciju, a imamo budućnost i u Europi. Većina igrača je dobrim dijelom zadovoljila i dokazala da zaslužuju nositi kapicu Juga. I domaći i igrači sa strane. Ova momčad može rasti. Dominirali smo u natjecanju, s jako dobrim izvedbama, premda su igre naših protivnika ponekad bile jako loše. Postavljali su se inferiorno prema nama. Ubacili smo šesnaest igrača iz našeg pogona koji su zadovoljili, a neki su i jako lijepo iskoristili svoju priliku. Dobili smo konture budućnosti Juga – zaključio je Kobešćak.

-Sa Splićanima smo se u ovoj sezoni sastajali već nekoliko puta i nismo im pružili veliku priliku. Ipak, ovo je jedna utakmica gdje nema popravka, a svatko svakoga može pobijediti. Sigurno i oni tako razmišljaju. Mi igramo doma, nije nam to prva takva utakmica. Očekujem naš potpuni angažman i pobjedu – smatra Maro Joković, kojem je svejedno s kim će Jug igrati ako prođe u finale.

Podsjetimo, u prvom polufinalu u petak u 18.30 sati sastat će se HAVK Mladost i Jadran Carine, a potom u 20 sati Jug CO I Jadran Split. Finale je zakazano za subotu u 20 sati, čemu će prethoditi finale ženske Regionalne lige između ŽAVK Mladosti i ŽVK Crvene zvezde (18 sati).

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist