Županija

FESTIWINE Uspješna vinska priča se nastavlja

festiwine finale crvik 11

Danas je u Palači Ranjina održana konferencija za novinare na kojoj je dat osvrt na drugi regionalni festival vina Dubrovnik FestiWine.

Suradnja s chefom Tomažem Kavčićem dogovorena je i ostvarena kroz projekt „FestiWine Gala“, donatorske gala večere. FestiWine Gala realizirana je uz svekoliku pomoć i suorganizaciju grupacije ALH. Chef domaćin Petar Obad i chef gost Tomaž Kavčić kuhali su delicije uz koje su se posluživala županijska vina po odabiru Siniše Lasana, sommeliera, aktualnog prvaka Hrvatske, a Rene Bakalović bio je gourmet voditelj ovog eno-gastro spektakla.

– Ocjenjujem festival uspješnim, ocjenjivanje vina s međunarodnim žirijem pokazalo se kao jako dobar i uspješan dio cjelokupnog projekta. Vinska setemana također je protekla vrlo uspješno, te ostvarila svoj cilj, a to je da se u restoranima i hotelskim objekatima nude županijska vina. Jer naša županija uistinu ima najbolje vina! – osvrnuo se na festival dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić.

Kratko su spomenuti i rezultati ocjenivanja, a na konferenciji je sudjelovao i Petar Crvik ispred vinarije Crvik, pobjednika ovogodišnjeg ocjenjivanja vina Dubrovnik FestiWine Trophy sa svojim vinom Pomet, plavac mali selekcija 2012.

Crvik je izrazio zadovoljstvo sudjelovanjem na festivalu i naravno pobjedom na ocjenjivanju, te je pozdravio napore organizatora, Dubrovačko-neretvanske županije i RRA DUNEA, u nastojanjima da i dalje razvijaju započetu vinsku priču.

Pročitajte još

Mljećani: ‘Nedostaje nam vrtić, veterinarska ambulanta, javni bilježnik, kino i još mnogo toga!’

Dulist

The Guardian uvrstio Cavtat na listu najljepših obalnih gradova i mjesta

Dulist

[FOTO] TRATAMENAT ZA DAN ŽUPANIJE Pogledajte koga je župan ugostio na svečanom objedu

Dulist