„Festival vina i gastronomije Dubrovnik 2012.“ održat će se u hotelu Lacroma Dubrovnik 13. i 14. ožujka od 9 do 16 sati.
Sudionici festivala koji se u Dubrovniku održava treću godinu za redom su vinari, uljari, ugostitelji te proizvođači autohtonih proizvoda koji će skupa sa ugostiteljima promovirati autohtone proizvode grada i županije i upotpunjavati uzajamnu suradnju.
Cilj Festivala je što bolja priprema nadolazeće turističke sezone, kako bi se uz razmjenu iskustava dodatno obogatilo znanje i noviteti u gastronomiji, koje će ugostitelji uspješno primjenjivati u promociji našeg kraja te podizati kvalitetu proizvoda i usluga na veću razinu u destinaciji, kao i organizirati druženje i zbližavanje proizvođača i ugostitelja.
Tijekom dva dana Festivala bit će održane izložbe, stručne-edukativne radionice, prezentiranje gastro ponude (delicije, vina i ulja), a sve u suradnji s eminentnim stručnjacima iz svijeta gastronomije.
Sudionici će biti u mogućnosti degustirati vina, autohtonu kuhinju, ulje te ostale proizvode našeg kraja.