Kultura

FESTIVAL ‘TINO PATTIERA’ Mozartove arije u Dvoru – magična kombinacija!

30062018 pattiera mozart dso 000

Međunarodni festival opernih arija ‘Tino Pattiera’ otvoren je u subotu navečer u Kneževom dvoru izvrsnim koncertom ‘Mozart Gala’.

Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnao je glazbeni direktor festivala Noam Zur, a kao solisti su nastupili sopranistica Nikolina Pinko, mezzosopranistica Katija Dragojević, tenor Lucian Corchis i bariton Dimitris Tiliakos.

Prvi koncert bio je posvećen velikom Wolfgangu Amadeusu Mozartu pa je publika imala priliku čuti arije iz opera ‘Cosi fan tutte’, ‘Don Giovanni’, ‘Čarobna frula’ i ‘Figarov pir’ u izvedbi Dubrovačkog simfonijskog orkestra i njegovih gostiju.

Podsjetimo, jedanaesto izdanje festivala, koje se organizira u znak sjećanja na slavnog tenora, Cavtaćanina Tina Pattieru, okupilo je domaća i inozemna imena opernog svijeta. Sopranistica Nikolina Pinko dobro je poznata dubrovačkoj publici kojoj se uvijek rado vraća, dok švedska mezzosopranistica hrvatskih korijena Katija Dragojević s DSO-om nastupa prvi put, jednako kao i njezini muški kolege, tenor Lucian Corchis i bariton Dimitris Tiliakos, iza kojeg su već nastupi na glavnim svjetskim scenama, poput njujorškog Metropolitana.

Pročitajte još

[FOTO] Otvorena izložba ‘Mediteran u hrvatskom slikarstvu 20. i 21. stoljeća’

Dulist

Najbolji domaći film ‘Proslava’ s Pula Film Festivala dolazi u Dubrovnik!

Dulist

LJETNE IGRE Koncert slavnog pjevača nominiranog za Grammyja

Dulist