Grad

Evo kome će Grad Dubrovnik subvencionirati udžbenike i radne bilježnice!

Skolski udzbenici

Završen je postupak nabave obveznih udžbenika i obrazovnih materijala za učenike osnovnih škola Grada Dubrovnika, a za najpovoljnijeg ponuditelja odabrana je tvrtka Narodne Novine d.o.o. iz Zagreba s cijenom ponude od 172.170,06 eura za udžbenike i 174.562,84 eura za obrazovne materijale.

Iz Grada Dubrovnika naveli su kako obvezne udžbenike financira Ministarstvo znanosti i obrazovanja, a sredstva za obrazovne materijale (radne bilježnice) osigurava Grad Dubrovnik u svom proračunu te dodaju kako je rok isporuke školama 30. kolovoza.

Grad Dubrovnik osigurava i sredstva za subvencioniranje udžbenika za srednje škole. Pravo na subvenciju ostvaruju djeca koja potječu iz obitelji s troje i više djece te djeca čije obitelji ostvaruju pravo na dječji doplatak, uz uvjet prebivališta na području Grada Dubrovnika.

Nabava udžbenika sufinancira se u iznosu stvarnog troška, a najviše do 133 eura, uz predočenje računa i preostale potrebne dokumentacije. Zahtjev za subvencioniranje udžbenika za srednje škole podnosi se Upravnom odjelu za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo do 31. listopada. 2023.

Pročitajte još

Nakon vandalskog čina ‘Mljetsko srce’ opet je na svom mjestu

Dulist

Gradonačelnik čestitao PK Jugu na osvajanju devet medalja na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Dulist

(FOTO) MATO FRANKOVIĆ Rečeno – napravljeno! Krenulo ispumpavanje ‘bazena’, sutra košnja i održavanje površina!

Dulist