Aktualno

Eva Šulić s DSO-om: Koncert odgođen s četvrtka na subotu

Eva Sulic

Dubrovački simfonijski orkestar obavještava publiku kako će se koncert planiran u četvrtak, 19. listopada odgoditi za subotu 21. listopada. Isti će se umjesto u Kneževu dvoru, održati u crkvi Male braće s početkom u 20 sati.

Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnat će Ivan Hut, dok će kao solistica nastupiti nagrađivana violinistica Eva Šulić. Na programu su dva djela finskog skladatelja Jeana Sibeliusa. Najprije, Tužni valcer, a potom violinisticu slušamo u Sibeliusovom Violinskom koncertu. U drugom dijelu koncerta, publika će imati priliku čuti Schubertovu Simfoniju br. 8 poznatu pod nazivom „Nedovršena“.

Sa samo četiri godine Eva Šulić je započela svoje školovanje na Konzervatoriju za glazbu i balet u Mariboru kod prof. Zorice Todorović. Potom je nastavila studij na Konzervatoriju J. J. Fux u Grazu u klasi profesora Helfrieda Fistera. Od 2011. do 2015. pohađala je pripremni studij za darovite glazbenike na Sveučilištu za glazbu i scenske umjetnosti u Beču kod profesora Leonida Sorokowa, a zatim se upisala u njegovu klasu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu gdje je 2021. magistrirala. Eva nastavlja studij u Beču, na Sveučilištu za glazbu i scenske umjetnosti u klasi prof. Antona Sorokowa, a u Parizu na Scholi Cantorum kod prof. Violete Smailović Huart završava poslijediplomski studij s Koncertnom diplomom (summa cum laude). Od 2021.-2023. bila je zamjenica koncertnog majstora u Simfonijskom orkestru Hrvatske radiotelevizije.

Eva je višestruka dobitnica prvih nagrada na slovenskim državnim natjecanjima TEMSIG, 2006. i 2009. osvojila je apsolutnu prvu nagradu na međunarodnom natjecanju Ars nova u Trstu, a 2013. dobila je zlatnu plaketu na međunarodnom natjecanju Giuseppe Tartini u Piranu. U Beču je 2016. pobijedila na prestižnom natjecanju Stefanie Hohl. Eva je 2021. osvojila prvu nagradu na natjecanju Papandopulo, te nagradu Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu skladbe Borisa Papandopula. Dobitnica je prestižne Nagrade Stjepan Šulek 2021. godine, a 2022. nagrađena je Nagradom Ivo Dražinić. Od 2017. do 2023. djelovala je u nagrađivanom Triju Eusebius.

Pročitajte još

Traži se odbjegla kokoš! Jeste li je vidjeli?

Dulist

PROMETNA NA RATCU Albanka puštena iz istražnog zatvora, obitelj traži pravdu za poginule Katu i Stipu!

Dulist

Policija danas pojačano nadzire vozače mopeda, motocikala, romobila…

Dulist