Sport

EUROPSKE KVALIFIKACIJE SVJETSKE LIGE Tucak odabrao 15 igrača za Debrecen, među njima četiri Jugaša

EUROPSKE KVALIFIKACIJE SVJETSKE LIGE Tucak odabrao 15 igrača za Debrecen, među njima četiri Jugaša
Time Out CRO, TUCAK Ivica Coach CRO Budapest 24/01/2020 Duna Arena Spain (white caps) Vs. Croatia (blue caps) Men Semifinal XXXIV LEN European Water Polo Championships 2020 Photo ©Giorgio Scala / Deepbluemedia / Insidefoto

Izbornik hrvatske seniorske reprezentacije Ivica Tucak ovog je utorka odredio popis od 15 igrača koje vodi u mađarski grad Debrecen, na europski kvalifikacijski turnir Svjetske lige, među kojima su i četvorica Jugaša Toni Popadić, Hrvoje Benić, Xavi Garcia i Loren Fatović. Od 19 igrača koliko ih se nalazi na pripremama, otpala su očekivano dvojica vratara – Marin Šparada i Ivan Marcelić, centar Luka Lončar te vanjski Franko Lazić, piše HVS.

To nadalje znači da u srijedu ujutro put Mađarske kreću:

VRATARI

1. Marko Bijač (Pro Recco)

2. Toni Popadić (Jug Adriatic osiguranje)

CENTRI

3. Josip Vrlić (Mladost)

4. Nikša Dobud (Pro Recco)

5. Luka Lozina (Vouliagmeni)

BRANIČI

6. Andro Bušlje, kap. (Mladost)

7. Marko Macan (Waspo 98 Hanover)

8. Rino Burić (Jadran Split)

9. Hrvoje Benić (Jug Adriatic osiguranje)

NAPADAČI

10. Lovre Miloš (Mladost)

11. Maro Joković (Brescia)

12. Xavi Garcia (Jug Adriatic osiguranje)

13. Luka Bukić (Mladost)

14. Loren Fatović (Jug Adriatic osiguranje)

15. Zvonimir Butić (Jadran Split)

Izbornik je dakako i obrazložio ovakav odabir.

– Što se vratara tiče, idu dvojica ovog trenutka najboljih. Marko Bijač je ionako praktički neupitan, a Toni Popadić je u ovom trenutku u boljoj formi. Rekao sam odavno da će u reprezentaciji igrati oni koji u datom trenutku, po mišljenju svih nas u stručnom stožeru, mogu doprinijeti više uspjehu reprezentacije. U ovom trenutku su to od vratara sigurno Bijač i Popadić ili u odnosu Popadića i Marcelića, sigurno Toni. Razgovarao sam jasno s Marcelićem koji je dosad bio standardni reprezentativac, ali sam mu rekao iskreno i pošteno da nije dovoljno dobar. To nikako ne znači da je upitan. Marcelić je sjajan dečko, odličan vratar, ali u ovom trenutku vidim Popadića boljim – po ovom će pitanju izbornik Tucak.

Na 2 metra smo na pripremama već imali oštru konkurenciju s čak četvoricom klasnih igrača, obogaćenu povratkom Nikše Dobuda. U Mađarsku će Barakude s trojicom centara, dok doma ostaje Luka Lončar, inače jedan od stožernih igrača u minulom razdoblju.

– Luka Lončar ima ozljedu koju ‘vuče’ još od utakmice protiv Olympiacosa u Ostiji, u Ligi prvaka. Vrlo snažan udarac u glavu, u oko, ispod njega. To nije ozljeda s kojom treba išta riskirati i zato sam ga odlučio poštedjeti za ovaj turnir. Samim tim se naravno otvorio dodatan prostor za Dobuda, tu je i Lozina… Na tehničkom sastanku uoči turnira ću odrediti 13 igrača – za hvs.hr će izbornik Barakuda Ivica Tucak.

Hrvatski vaterpolisti u Debrecen kreću sutra (srijeda) u 10.00 sati, a prvu utakmicu Barakude će odigrati u petak, 8. siječnja. Riječ je o četvrtfinalu protiv Crne Gore, utakmica počinje u 16.45 sati, a pobjednik tog para u polufinalu će za suparnika imati boljeg iz ogleda Mađarska – Italija.

Pročitajte još

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist

MINI-KOŠARKA Juniori Dubrovnika treći na Prvenstvu Dalmacije!

Dulist