Kultura

Enrico Dindo ponovno na Igrama

erico dindo igre

Talijanski violončelist Enrico Dindo i pijanistica Monica Cattarossi nastupit će u sklopu glazbenog programa 64. Dubrovačkih ljetnih igara na koncertu pod nazivom „Bon anniversaire M. Debussy“, u četvrtak, 22. kolovoza u 21.30 sati u atriju Kneževa dvora.

Enrico Dindo talijanski je violončelist svjetskog glasa kojeg festivalska publika pamti još od 2006. godine kad je, isto 22. kolovoza, nastupio u atriju Kneževa dvora s Cantus ansamblom. Riccardo Muti Dinda je imenovao prvim violončelistom Orkestra milanske Scale kad je ovaj imao samo 22 godine, a na tome je mjestu djelovao punih jedanaest godina da bi zatim počeo graditi solističku karijeru s kojom do danas bilježi samo uspjehe. Godine 1997. osvojio je prvo mjesto na prestižnom natjecanju Mstislav Rostropovič u Parizu, nakon čega je nastupao s najpoznatijim orkestrima svijeta (BBC Philharmonic Orchestra, Orchestre Nationale de France, Filarmonica della Scala, St. Petersburg Philarmonic Orchestra, Tokyo Symphony Orchestra, Chicago Symphony Orchestra) te napunio najvažnije svjetske dvorane ostavljajući oduševljene i publiku i kritiku. S Enricom Dindom na koncertu u Dvoru nastupit će Monica Cattarossi, nagrađivana talijanska pijanistica s bogatim solističkim iskustvom, s kojom Dindo od 2005. godine redovito surađuje nastupajući na festivalima diljem Europe i svijeta.

Okosnicu programa njihovog nastupa na 64. Dubrovačkim ljetnim igrama, ostvarenog uz potporu Talijanskog instituta za kulturu, čine djela nastala za violončelo i klavir, a središnja figura je Claude Debussy, jedan od najutjecajnih i najpopularnih klasičnih skladatelja čija se obljetnica rođenja obilježava upravo na dan koncerta u Dvoru, 22. kolovoza. Program će stoga otvoriti Debussyjeva Sonata za violončelo i klavir, nakon koje slijede još dvije skladbe sonatnog oblika i to Debussyjevih suvremenika Dore Pejačević i Sergeja Rahmanjinova.

Ulaznice su dostupne online na internetskim stranicama Igara, na prodajnim mjestima u Festivalskoj palači i na Stradunu te dva sata prije izvedbe na blagajni na ulazu.
 

Pročitajte još

[FOTOGALERIJA] Ovacije za Hamleta u Parku Gradac

Dulist

Tribina o dubrovačkoj ambijentalnosti: Prošlost i sadašnjost

Dulist

Brass & Percussion septet DSO-a na Osječkom ljetu kulture

Dulist