Crna kronika

Dvije osobe poginule pri padu aviona u Neretvi

Dvije osobe poginule pri padu aviona u Neretvi

Dvije osobe poginule su u zrakoplovnoj nesreći koja se oko 8.40 sati dogodila južno od mosta u Rogotinu, s lijeve strane Neretve.

Prve informacije, koje su Agenciji za istraživanje nesreća dostavljene putem očevidaca, govore kako se zrakoplov zabio u nasade mandarina, u blizini brda Kozjak. Dvije osobe, muškarac i žena, poginuli su od posljedica nesreće.

Neslužbeno doznajemo da je poginuo vlasnik hidroaviona Stipe Vlahović (57) te putnica u zrakoplovu Matea Bebić (24).

Nesreću su Centru 112 prijavili građani okolnog područja. Riječ je o neregistriranom zrakoplovu samogradnje, govore iz Agencije za istraživanje nesreća, čiji let uopće nije najavljen Hrvatskoj kontroli zračne plovidbe.

Olupina zrakoplova bit će izuzeta radi utvrđivanja uzroka nesreće. Agencija za istraživanje nesreća provodi samo tehničku istragu nakon koje slijedi završno izvješće.

Dojavu o nesreći zaprimio je Županijski centar 112 Dubrovnik koji je odmah o nesreći obavijesti sve žurne služe, od policije i hitne pomoći do javnih vatrogasnih postrojbi u Dubrovniku i Pločama. Obaviještena je i kontrola leta u Čilipima te Agencija za istraživanje nesreća i ozbiljnih nezgoda zrakoplova.

Pročitajte još

POTRES KOD PELJEŠCA! Zatreslo se u moru uz obalu

Dulist

Sudar dvaju vozila na Mostu dr. Franja Tuđmana

Dulist

PROMETNA KOD LERA Automobil naletio na pješaka, ima ozlijeđenih

Dulist