Crna kronika

Dva kanadera gase požar na području Metkovića

metkovic dolina neretve morh 1 09092020.

Dva kanadera ove su srijede angažirana u gašenju požara na području Metkovića.

-Dva Canadaira CL-415 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažirana su u srijedu, 9. rujna 2020. u gašenju požara na području Metkovića u Dubrovačko-neretvanskoj županiji – istaknuli su iz Ministarstva obrane RH.

kanader

Kanaderi gasili dosad 41 požar
Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (15. lipnja) do zaključno 8. rujna 2020. zračne protupožarne snage bile su angažirane u gašenju 41 požara (19 u Šibensko-kninskoj, 16 u Splitsko-dalmatinskoj, četiri u Zadarskoj te po jedan u Dubrovačko-neretvanskoj i Ličko-senjskoj županiji).

Sveukupno su zračne protupožarne snage u akcijama gašenja požara ostvarile oko 240 sati naleta pri čemu je izbačeno oko 7300 tona vode te je helikopterom Mi-8 MTV1 prevezeno 26 vatrogasaca i 15 tona vode i opreme do požarišta.

Uz gašenje požara provedena su i 24 protupožarna izviđanja sa protupožarnim avionima u županijama priobalja, dok je u izviđanju područja procijenjenih kao visokorizična za izbijanje požara tim besposadnih zrakoplovnih sustava ‘Orbiter 3B’ bio angažiran 12 puta.

Pročitajte još

POŽAR U BIOKOVSKOJ ULICI Zapalila se vanjska jedinica klima uređaja

Dulist

ODUZETA TRI VOZILA Vožnja bez vozačke, pod utjecajem droge i alkohola…

Dulist

RECIDIVIST Vozio pijan i bez dozvole, završio sedam dana u zatvoru

Dulist