Aktualno

[FOTO/VIDEO] DVA GRADA PRIJATELJA Gradske glazbe Dubrovnika i Imotskog nastupile na Stradunu

U sklopu programa Da se ne zaboravi, kojim Dubrovnik obilježava 32. obljetnicu početka napada na grad – 1. listopada 1991. godine, u poslijepodnevnim satima ispred crkve svetog Vlaha održan je nastup Gradske glazbe Dubrovnik i Gradske glazbe iz grada prijatelja Imotskog.
Hrvatski puhački orkestar ‘’Gradska glazba Imotski” posebni su gosti ovogodišnjeg programa obilježavanja, a njihov nastup te nastup Gradske glazbe Dubrovnik pratili su gradonačelnik Grada Imotskog Ivan Budalić, predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica i gradska vijećnica Katarina Doršner, ujedno i predsjednica Odbora za međunarodnu suradnju Gradskog vijeća. Gradska glazba Imotski ove godine slavi 153. obljetnicu.
S Gradskom glazbom Dubrovnik, u čast ovogodišnjeg bratimljenja dva grada, na kraju koncerta priredili su zajedničku izvedbu, nakon čega je Gradska glazba Dubrovnik nastavila sa svojim promenadnim nastupom Stradunom. Kao šesterosrostruki prvaci Hrvatske ‘’Gradska glazba Imotski’’ među najboljim je puhačkim orkestrima, s mnogobrojnim državnim i međunarodnim nagradama i priznanjima. Gostovali su po cijeloj Hrvatskoj i Europi te snimili i izdali tri CD-a.
Foto: Grad Dubrovnik

 

Pročitajte još

‘DOBRI DUH HNK KONAVLJANIN’ Napustio nas je Ivan Čeliković

Dulist

RUŠENJE REKORDA IZ 2019. Zračna luka Ruđer Bošković u 2024. očekuje gotovo 3 milijuna putnika

Dulist

JELENA PERČIN U DOSJEU JARAK O UBOJSTVU IVANE HODAK Rekla mi je da viđa često isti auto

Dulist