Aktualno

Dubrovnik očekuje dobru turističku zimu

Dubrovnik očekuje dobru turističku zimu

Premda je počeo zimski red letenja, Dubrovnik je ipak povezan s 3 europske destinacije, uz, naravno, svakodnevne veze sa Zagrebom, a svakoga tjedna jedna turistička kompanija dovodi čarter zrakoplov – dovoljno za mirnu, ali dobru turističku zimu. Premda je listopad pri samom kraju, na Stradunu je i dalje bablje ljeto.

– To je stanje koje je Dubrovnik i inače imao u predkovid vremenima, da sezona traje do kraja listopada, čak do početka studenog i takvi su bili letovi, rekao je Miro Drašković, direktor TZ Dubrovnik za HRT.  Devet od 10 turista u Dubrovnik dolazi zrakoplovom, stoga je upravo zračna luka pravi pokazatelj broja turista. A u zračnoj luci danas pustoš. Završio je ljetni red letenja, sada je manje i zrakoplova i zračnih veza.

– Mi smo prešli dva milijuna putnika, godinu ćemo završiti na dva milijuna i 100, 200 tisuća putnika – to je u ukupnom godišnjem iznosu oko 75 posto u odnosu na 2019. Pa mi ćemo imati vezu i sa Istanbulom i sa Barcelonom i sa Londonom. Naravno tu će biti određeni prekidi, ovisi kako aviokompanija bude imala popunjenost. Zima je tradicionalno u Dubrovniku vrlo izazovna, kaže za HRT Ivan Maslać, komercijalni direktor ZL Dubrovnik.

Dubrovnik će, očekuje se, godinu završiti na 80 posto rezultata iz 2019. Iako je špica sezone bila jako dobra, loša predsezona nije se uspjela nadoknaditi. Sada je vrijeme za skromniji, zimski turizam, u kojem će brojni hoteli i restorani zatvoriti svoja vrata. Iduća sezona, prema najavama, trebali bi dostići sve turističke rekorde, ali, sada najprije slijedi zimski odmor. Više pročitajte ovdje. 

Pročitajte još

MINUTE KOJE ŽIVOT ZNAČE Znate li što je ‘zlatni sat’?

Dulist

Franković osudio nasilje člana mladeži HDZ-a i najavio stegovni postupak

Dulist

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist