Grad

Dubrovnik donirao više od 2 i pol tisuće eura Dječjem domu u Vinkovcima

Dječji dom sveta Ana u Vinkovcima posjetili su danas gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković sa suradnicima te je u ime Grada Dubrovnika uručio donaciju za potrebe doma.

Nastavak je to višegodišnje povezanosti i podrške Grada Domu sveta Ana, za čije su štićenike i ove godine iz gradskog proračuna izdvojena sredstava za police životnog osiguranja u ukupnoj vrijednosti 2.754,42 eura.

Grad Dubrovnik djeci Doma Sveta Ana sustavno pomaže još od 2016. godine kada se uključio u humanitarni projekt Zaklade Vaša pošta „Dobri ljudi – djeci Hrvatske“ i inicijativu „Ljubav na kvadrat – Grad Dubrovnik djeci Vukovarsko-srijemske županije“. Od tada Dubrovnik izdvaja sredstva za police životnog osiguranja za djecu korisnike doma u dobi od 9 do 17 godina. Na ovaj način štićenicima se olakšava početak samostalnog života nakon izlaska iz doma i napuštanja institucionalne skrbi.

Grad Dubrovnik 2021. donacijom je sudjelovao i u tada novom projektu Doma pod nazivom „Učionica za život“, koji je krajem prošle godine uspješno završen opremanjem zasebne stambene jedinice, stana od 43 m2 u vlasništvu Doma, a koji služi za smještaj mladih bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Već tradicionalno, uoči sudjelovanja u Koloni sjećanja i obilježavanju žrtve Vukovara, delegacija Grada Dubrovnika posjećuje štićenike Dječjeg doma sveta Ana u Vinkovcima, a ove su godine, uz gradonačelnika Frankovića, u delegaciji bili i predsjednik Gradskog vijeća Marko Potrebica, pročelnica Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Ivana Brnin, pročelnica Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu Matilda Krile Prkoča te gradska vijećnica Katarina Doršner.

Pročitajte još

DUMAME I TINTILINIĆI Zabava u Uvali za malenu Luciju

Dulist

Obnavlja se cesta između Dubravice i Trstenoga, vrijednost radova 300 tisuća eura

Dulist

ZAPOČELI RADOVI VRIJEDNI 137 TISUĆA EURA Obnavlja se nogostup u Svetom Jakovu i Mokošici

Dulist