Aktualno

Dubrovčanin iz Bruxellesa za DuList: Izašao sam na toj stanici samo pola sata prije eksplozije. Dobro smo!

hrvoje butigan

U Bruxellesu je jutros došlo do terorističkog napada. Nove informacije i izvještaji neprestano stižu, no prema onome što je zasad poznato u pet eksplozija na nekoliko lokacija poginulo je na desetke ljudi. Dvije eksplozije odjeknule su u zračnoj luci Zaventem, a eksplozivna naprava detonirana je i u metrou i to na stanici Maalbeek koja je zapravo sjecište za sve one koji rade u obližnjim zgradama Europskog parlamenta i ostalih administrativnih tijela EU-a.

U Bruxellesu je trenutno i zaposlenik županijskog ureda Hrvoje Butigan koji je samo pola sata prije napada izašao na upravo toj stanici. Za DuList je istaknuo kako su svi na sreću prošli bez ozljeda.

-U Bruxellesu je danas ratno stanje. Jutros je osim na aerodormu eksplodirala bomba na metro stanici Maelbeek , u središtu Europske četvrti gdje uostalom radi i jako puno Hrvata i gdje je županijski ured. Ljudi su u panici i pitaju se gdje bi moglo opet eksplodirati. Ulice i metroi su zatvoreni, a svi građani se mole da ostanu na sigurnom i da ne izlaze na ulice. Za sada nemamo informacije ima li stradalih Hrvata. Svako jutro izlazim na istoj metro stanici i gdje je jutros bila eksplozija i to pola sata nakon što sam prošao tu – rekao nam je Butigan te poručio kako trenutno jedino razmišlja o tome kad će se situacija smiriti.

-Samo želim da se sve smiri i da nema puno žrtava – rekao nam je Butigan.

Pročitajte još

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist

Matušić i Raguž ostaju na pozicijama državnih tajnika

Dulist