Kultura

Dubrovački muzeji predstavili multimedijalni vodič ‘Knežev dvor u Dubrovniku’

Dubrovački muzeji predstavili multimedijalni vodič 'Knežev dvor u Dubrovniku'

Dubrovački muzeji predstavili su u ‘Noći muzeja’ multimedijalni vodič ‘Knežev dvor u Dubrovniku’ koji se sastoji od audio vodiča i proširene stvarnosti. Koristi se putem aplikacije na mobilnim telefonima korisnika i besplatan je za sve posjetitelje Kulturno – povijesnog muzeja. Mobilna aplikacija nudi samostalno vodstvo za individualne korisnike, a osim audio vodstva sadrži brojne zanimljive priče koje pričaju kostimirani likovi kroz proširenu stvarnost, čiji se videi pokreću putem posebnih stalaka postavljenih u prostoru. Koncept potpisuju Julijana Antić Brautović i Lucija Vuković, koje su i autorice vodiča, uz Marinu Filipović, Ljiljanu Ivušić, Dina Lokasa, Tonka Marunčića te Viktoriju Žuvelu. Autori scenarija za proširenu stvarnost su Nella Lonza, Lovro Kunčević i Vesna Miović, fotografija Božidar Gjukić i Vedran Levi, a produkciju potpisuje tvrtka Novena d.o.o.
Vodič je realiziran u sklopu projekta HERIT-DATA u suradnji s Dubrovačkom razvojnom agencijom DURA-om i financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj.
Tijekom Noći muzeja predstavljena je i nova redizajnirana mrežna stranica Dubrovačkih muzeja.
Uz stalne postave, posjetitelji su mogli razgledati izložbe – „Cvijet u kamenu“ u tvrđavi Revelin, “Biseri južnoga mora – Turistička kultura i arhitektura dubrovačke rivijere 20. stoljeća” u Kneževu dvoru te izložbu „Moje Konavle – Stare fotografije iz privatnih zbirki – Prikupila Katica Radić“ u žitnici Rupe, dok su se najmlađi posjetitelji mogli poigrati i prolistati edukativna izdanja u dječjem kutku u Pomorskom muzeju i Kneževu dvoru. Tijekom Noći muzeja za sve posjetitelje bio je odobren i popust na suvenire Dubrovačkih muzeja do 20 posto.

Pročitajte još

[FOTO] SPOMEN IZLOŽBA Marita Kisić Kamić predstavila umjetnička djela od plastičnih boca

Dulist

VRIJEDNA DONACIJA Luko Paljetak poklonio sliku Umjetničkoj galeriji Dubrovnik

Dulist

ART RADIONICA LAZARETI Plesna predstava kao reakcija na rat u Ukrajini

Dulist