DuList IN

Dubrovački karnevo u znaku djece

Djeciji Karneval (19)

Za vikend koji je pred nama maškare će, pogotovo one male, preplaviti Grad.

Od petka, 8. veljače započinje tako i Dubrovovački karnevo, koji je glavninom svog programa posvećen djeci i mladima. Tako će već u peta Grad preplaviti male maškare iz dubrovačkih dječjih vrtića, dok će poznati hrvatski fotograf Šime Strikoman snimiti i milenijsku fotografiju „Maranguni i kalafati“ što će staroj dubrovačkoj gradskoj jezgri dati dodatni „maškarani“ šarm. Okupljeno mnoštvo na Stradunu će tvoriti, naime, lik Pinokija.
Iste večeri u Lazaretima održat će se kostimirana zabava „Maškarata ispod kuplja“.

Drugog dana karnevala, u nedjelju, 10.veljače „Faćenda od malih maškara“ kreće na Stradunu od 15 sati, uz sudjelovanje djece predškolske dobi i maškaranih obitelji, a nastavlja se veselom zabavom u Lazaretima.

Ponedjeljak je maškarani školski dan sa zabavama za male, veće i najveće školarce, dok će prava kulminacija zabave biti završnog dana „,maškarane“ sezone, u utorak 12.veljače.

„Kompeticijun u spravljanju šporkijeh makarula“ organizirat će se u utorak u 11 sati, uz kušanje tradicionalnog dubrovačkog specijaliteta, a velikim veljunom „Ultimi od karnevala“, odabirom najboljih maski i zabavom do jutra, Dubrovnik će se oprostiti od još jednih poklada.

 

Pročitajte još

PRVI PLJESAK Najljepši glas Konavla je Marieta Milas!

Dulist

[FOTO] PUN GRAD TURISTA Điravaju, razgledavaju, fotografiraju se

Dulist

[FOTO] PLESNI STUDIO LAZARETI Sjajni rezultati na natjecanju u Mostaru!

Dulist