Kultura

DSO zaključio sezonu koncerata u Kneževu dvoru

Dubrovački simfonijski orkestar zaključio je 26. listopada koncertnu sezonu u Kneževu dvoru nastupom pod ravnanjem Ivana Huta. Orkestru se pridružio solist, violončelist Branimir Pustički kojeg je publika imala priliku čuti u Saint-Saënsovom Koncertu za violončelo br. 1.

Znajući da atmosferu koncerata u Kneževu dvoru ponovno može doživjeti tek dogodine, brojna je publika prisustvovala koncertu te ispunila auditorij do posljednjeg mjesta, a solista i orkestar s dirigentom ispratila dugim aplauzom.

Na programu su se našle i Sorkočevićeva 4. simfonija te Mozartova “Praška”. Inače, Violončelist Branimir Pustički diplomirao je u klasi Valtera Dešpalja na Muzičkoj Akademiji u Zagrebu te se usavršavao kod Reinharda Latzka u Beču i Jakoba Kullberga u Stavangeru, Norveška. Laureat je mnogih domaćih i inozemnih natjecanja i nagrada od kojih se ističu Nagrada za mladog glazbenika godine Zagrebačke Filharmonije i American Expressa, prva nagrada i nagrada publike na međunarodnom natjecanju „J. Brahms” u Austriji te prva nagrada i nagrada HDS-a na natjecanju „Boris Papandopulo” u kategoriji komorne glazbe.

Uz stalne komorne sastave Trio 1887 i Gudački trio Pustički, često nastupa sa istaknutim umjetnicima na koncertima u Hrvatskoj i inozemstvu, pa je osim redovitih nastupa u većini europskih zemalja ostvario koncerte i turneje u Japanu, Meksiku i SAD-u. Vođa je dionice u Simfonijskom orkestru HRT-a, a u istom svojstvu surađuje sa Kopenhaškom filharmonijom, Zadarskim komornim orkestrom i orkestrom „Human Rights”. Od 2014. je asistent, a od 2019. docent na Muzičkoj akademiji u Zagrebu te predaje na majstorskim tečajevima na Braču, Dorinim ljetima u Našicama, seminaru Polstjärnepriset u švedskom Vänesborgu i na Sveučilištu u Stavangeru u Norveškoj.

Na programu Dubrovačkog simfonijskog orkestra slijedi Dalmatinski ciklus.

Pročitajte još

ULAZNICE SU U PRODAJI Osjetite duh blagdana uz Dubrovački božićni koncert

Dulist

‘KOLENDE U DUBROVAČKOM PRIMORJU’ Predavanje Ivice Kipre i Mata Katičića u Slanom

Dulist

U NEDJELJU Koncertna šetnja ‘Druga strana povijesti: Kamara od posjeda’

Dulist