Kultura

‘DRŽIĆEVA SLIKARSKA PRIČA’ Na humanitarnoj izložbi prikupljeno 1170 eura za Udrugu za Down sindrom

'DRŽIĆEVA SLIKARSKA PRIČA' Na humanitarnoj izložbi prikupljeno 1170 eura za Udrugu za Down sindrom

Na humanitarnoj izložbi uoči Božića ‘Držićeva slikarska priča’ koja se održala sredinom prosinca u Luži, prodajom radova polaznika istoimene likovne radionice Dom Marina Držića ostvaren je prihod od 1170 eura koji je uplaćen Udruga za Down sindrom Dubrovnik-DNŽ.

-Nadamo se kako će ova donacija Doma Marina Držića omogućiti realizaciju nekog zanimljivog projekta Udruge, te da će njenim članovima, naročito onima koji su bili polaznici radionice, naša ustanova ostati u lijepom sjećanju – ističu.

Višemjesečna likovna radionica ‘Držićeva slikarska priča’ održala se u suorganizaciji s Lions Club Dubrovnik – Sveti Vlaho, a trajala je od rujna do prosinca 2023. godine. Radionica se odvijala pod vodstvom mentorice Jasmine Runje, muzejske pedagoginje Doma Marina Držića, a polaznici su akrilnim bojama oslikavali keramičke ploče. Motive su pronalazili u obilju tema vezanih uz život i djelo Marina Držića, vrijeme renesanse i grad Dubrovnik u kojem je živio i stvarao. Neki od članova Udruge za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije sudjelovali su i u likovnoj radionici čime Dom Marina Držića pridonosi njihovoj inkluziji te oplemenjivanju života kroz rad u zajednici i socijalnu uključenost.

Pročitajte još

RAZGOVOR S REDATELJEM IVANOM LEOM LEMOM Njegova predstava ‘Zakon Zagore’ oduševila dubrovačku publiku

Ivana Mijić Vulinović

U Splitu otvorena izložba na kojoj izlaže četrnaest dubrovačkih umjetnica

Dulist

Slike Stjepka Mamića izložene na tri povijesna pariška salona

Dulist