Grad

DRUŠTVO PRIJATELJA LOKRUMA Dođite na osnivačku skupštinu!

Lokrum Pokazi Zupa dubrovacka

Društvo prijatelja otoka Lokruma održat će osnivačku skupštinu u utorak, 29. kolovoza, s početkom u 19 sati u prostorijama Društva prijatelja dubrovačke starine, na Gundulićevoj poljani.

– Pozivamo sve zainteresirane građane na Osnivačku skupštinu i molimo ih da donesu osobnu iskaznicu i OIB – kazali su iz Inicijativnog odbora.

Podsjetimo, ova ideja krenula je na inicijativu kapetana Cvijeta Božovića, a kako se može saznati iz kruga osnivača, nakon posljednjih događanja vezanih za koncesije na pomorskom dobru i Zakona o koncesijama nametnula se potreba zaštite obale i otoka, slično inicijativi Pokret otoka. Ističe se značaj Lokruma kao posebnog rezervata šumske vegetacije pod zaštitom UNESCO-a, ali i zbog povijesne građevinske te hortikulturne baštine, Botaničkog vrta, obalnog, morskog, podmorskog te epikontinentalnog pojasa.

Ideja je u rad Društva uključiti što više stručnih osoba, koji bi znali zauzeti stav o za Lokrum bitnim temama, kao što su, između ostalog, održavanje flore i faune, očuvanje obalnog pojasa, uređenje sidrišta i kontrola sidrenja, protupožarna zaštita, oceanografska ispitivanja u podmorju, obnova povijesne građevinske te hortikulturne baštine, sve uz suradnju s DPDS-om.

Pročitajte još

Dubrovačke mjere priuštivog stanovanja predstavljene kao primjer djelovanja lokalnih vlasti gradova EU

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović

GRAD POZIVA Ispunite anketu i doprinesite planiranju zelene urbane obnove!

Dulist