Aktualno

Društvo arhitekata poziva na predavanje ‘Turizam, stanovanje i infrastruktura’

GRAD KROVOVI lokrum peline02
Hrvatska komora arhitekata – Područni odbor Dubrovnik, Društvo arhitekata Dubrovnika i Studentski centar Sveučilišta u Dubrovnika poziva na 4. predavanje u ciklusu „Grad kao mjera“ pod nazivom „TURIZAM, STANOVANJE, INFRASTRUKTURA – problemi obalnih gradova“. Predavač je izv. prof. dr.sc. Sven Marcelić sa odjela za sociologiju Sveučilišta u Zadru.
Predavanje će se održati u petak, 9. lipnja u 18 i 30 sati u maloj dvorani novog Studentskog centra u Dubrovniku, Marka Marojice 2b.
Predavanje će tematizirati karakteristične odnose turizma i obitavanja u našem priobalnom području. Prostori turizma i lokalnog življenja u obalnim gradovima preklapaju se u složenim odnosima, pri čemu intenzitet turističke aktivnosti, ali i dostupnosti javne infrastrukture, nisu jednako distribuirani u svim dijelovima. Taj je odnos osobito vidljiv u procesu pretvaranja stambenog fonda u turističke sadržaje, gdje centralni dijelovi gradova, te oni koji se nalaze u blizini mora bilježe znatno veću gustoću turističke aktivnosti od ostatka. Složeni i višeslojni odnos turizma i stanovanja na poseban način utječe na formiranje i razvoj različitih gradskih dijelova.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

POVEĆANA SREDSTVA ZA KULTURU Raspisan poziv za predlaganje kulturnih programa za 2025. godinu

Dulist

VELIKI INTERES GRAĐANA U tjedan dana provjereno preko 120 tisuća računa

Dulist