Hrvatska

DOZNAJEMO Tko se krije iza moćne moskovske Avenue grupe?

kupari

Danas je zaključen natječaj za razrušeni hotelski kompleks Kupari, a jedina grupacija koja se javila jest moćna ruska Avenue grupa, investitor koji će, ako Vlada tako odluči, izgraditi Kupare i upravljati njima na idućih dugih 99 godina.

Vlasnik Avenue grupe moćni je poduzetnik Sergej Gljadelkin, Hrvatskoj otprije poznat preuzimanjem IGH i Hidroelektre, a njegovo ime veže se i uz tvrtku Titan. Ruski ‘tajkun’ vlasnik je grupe od 20 trgovačkih društava diljem svijeta, stoga ne čudi njegov interes za ovakav tip ulaganja, a već je prije isticao kako želi od Kupara napraviti 5+ resort.

Tajnoviti Rus u Hrvatsku je stigao prije jednog desetljeća, a gotovo odmah po dolasku dobio je i državljanstvo. U 33 godini života već je slovio kao izuzetan poslovni čovjek u svijetu građevinarstva, a od svojih dvadesetih godina usavršava se u poslovima investicijskih projekata, kojih sada ima preko dva milijuna četvornih metara.

Inače, na današnji natječaj javio se Konzorcij Avenue grupe, u kojem su Avenue ulaganja iz Zagreba te Avenue Osteuropa iz Beča, a kao dio ponude predano je i pismo namjere hotelskog lanca Marriot International. Ovaj svjetski poznati hotelski lanac koji između ostalog vodi i slavni ‘Ritz Carlton’ bi, ako Vlada RH prihvati ponudu, prvi put ušao i ulagao u Hrvatskoj.

Gljadelkin i Avenue nisu jedini koji su iskazali interes za Kupare – bili su tu Karisma Hotels Adriatic, Valamar poslovni razvoj i turske Rixos grupa, no nitko od njih nije poslao ponudu.

 

Pročitajte još

ODLUKOM VLADE Ovo su nove cijene goriva

Dulist

Hrvatska od 1. siječnja ponovno uvodi obavezno služenje vojnog roka

Dulist

Hrvatska prva u Europi po čistoći mora

Dulist