Crna kronika

DOZNAJEMO Konavljanin Luka V. ‘zamračio’ 900 tisuća kuna

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem Službe kriminalističke policije 33-godišnjak je osumnjičen za više kaznenih djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta i to povredu prava iz socijalnog osiguranja, neisplatu plaće, utaju poreza ili carine i povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga na štetu Državnog proračuna RH i 19 svojih zaposlenika, javljaju iz Policije. Prema neslužbenim informacijama s kojima raspolaže DuList riječ je o 33-godišnjem Luki V. iz Konavala.
Utvrđena je sumnja da je 33-godišnjak, kao vlasnik obrta sa sjedištem u Dubrovniku, od ožujka do rujna 2016. g. u radni odnos primio 16 djelatnika čiji radni odnos nije prijavio ili je prijavio s velikom zakašnjenjem, nadležnom uredu za mirovinsko i zdravstveno osiguranje. Osim toga, s navedenim djelaticima kao i s još troje djelatnika dogovarao je naknadu plaće u obliku provizije za obavljene poslove koja je ovisila o broju napravljenih i naplaćenih rezervacija izleta koje su prodali za njegov obrt. Takve naknade plaće je isplaćivao u gotovom novcu, a da pri tom nije obračunavao propisana zakonska davanja.
Također je utvrđeno da nije iskazivao stvarno ostvarene prihode obrta te je, s ciljem izbjegavanja plaćanja poreza na dodanu vrijednost i poreza na dohodak, poreznoj upravio davao netočne podatke o ostvarenim primicima, odnosno dohotku, čime je Državnom proračunu RH pričinio štetu od gotovo 900 tisuća kuna.
Istraživanjem je utvrđeno da osumnjičeni u svojim poslovnim knjigama nije uredno evidentirao sve poslovne promjene temeljem kojih se utvrđuju obveze s osnova poreznih davanja.
Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

Pročitajte još

Podignuta optužnica protiv 22-godišnjaka koji je gurnuo mladića sa zida na Pilama

Dulist

KAŽNJEN S 11 TISUĆA KUNA Vozio ‘pod zabranom’, vozačka mu oduzeta još 3 mjeseca

Dulist

TJEDNI REKORDER Motociklist ‘napuhao’ 1,67 promila

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija