Aktualno

Doris Bender: ‘Gušila sam se i razvila urtikariju (…) ostavili su me u sobi samu’

doris bender

Naša sugrađanka Doris Bender, koja je i dalje na liječenju u Klinici za plućne bolesti Jordanovac, objavila je zabrinjavajuć status na društvenim mrežama.

Njenu objavu prenosimo u cijelosti.

– Nisam mislila da ću ikada napisati nešto negativno općenito, ili negativno pogotovo za ovu bolnicu. Odnosno za određenog liječnika koji je večeras bio u dežurstvu, dr. Filip Popović, ali ovo moram napisati.

Ja koja sam prije par tjedana razvila angioendem (priložit ću i sliku, od tada mi nije problem kako izgledam) u kojem sam se gušila koliko mi se grlo zatvaralo, osim vidljivog zatvorenog lica i crvenila, a pogotovo osjećaja nelagode, zabrinutosti, blago rečeno. Stanje koje se vrlo brzo može razviti u anafilaksiju sa smrtnim ishodom.

Sva sreća tu noć su radili divni doktor i doktorica, te divne sestre koje su brzo reagirale i pratile me cijelu noć, pomagali, obilazili, u pripremi imali adrenalin… Rekli su da se najvjerojatnije radi o reakciji na jedan antibiotik, jer se reakcija ponovno počela razvijati ujutro nakon istoga, ali nije 100 posto sigurno.

Večeras mi je reakcija ponovno počela s oticanjem usana, jezika, grla i blago očiju. Urtikarijom po cijelom tijelu te naravno kada ti se steže grlo nije nimalo ugodan osjećaj. Sestra je odmah zvala doktoricu i doktora da bih dobila lijek venozno te pitanje od doktora sa strane od čega joj je ovo?

Doktorica mi je samo poslušala pluća dok mi grlo nisu ni pogledali, kamoli urtikariju po cijelome tijelu, da nisam imala kratke hlače ne bi vidjeli ni to na nogama. Nakon 2-3 minute samo su pošli i ostavili me tako u sobi, SAMU, dok je postojala mogućnost svega i svačega. A u prvom slučaju su me pratili cijelu noć, ponavljam obilazili, držali pulsni oksimetar na ruci, otvorena vrata…

Urtikarija je postajala sve gora i gora i širila se. Naravno, iza toga sam razvila groznicu s temperaturom. Uz moje sve bolesti i trenutačnu sepsu koja nije nimalo bezazlena, igrati se sa ovakvim pacijentom nije nimalo na ponos. Dotični doktor bi trebao pokazati barem malo empatije ili ako nema toga odraditi svoj posao kako treba i bar pregledati pacijenta do kraja, a ne postavljati pretpostavke sam.

Dok se jednom ne dogodi tragedija onda tek svi shvate ozbiljnost situacije. Žalosno je da pišem uopće ovaj status toliko tužna zbog ovakvih doktora u moru dobrih doktora, i nekoga u koga bi trebao imati sigurnost i povjerenje… Ali nadam se da će barem nekome pomoći da ga izbjegava u širokom luku. Tužno… – navela je u objavi Doris te opisala i fotografije:

Slika 1. Prvi angioendem
Slika 2. Od večeras alergijska reakcija ili kako god je dotični doktor pretpostavio, možda i ništa

Foto: Facebook

Pročitajte još

Situacija u Dalmatinskoj ulici: Ovo je ciganluk

Dulist

Evo koliko su porasle cijene nekretnina i najmova u EU-u

Dulist

SUZE, TUGA I BOL PRED SUDOM Obitelj u tišini na prosvjedu tražila pravdu za Katu i Stipu

Dulist