Aktualno

Don Željko Kovačević u Blatu krstio šesto dijete u obitelji Tulić

dubrovacka biskupija Krstenje 6 dijete Tulic nasl

Šesto dijete u obitelji Žane i Veseljka Tulić, malu Milicu, krstio je župnik i kanonik Stolnog kaptola don Željko Kovačević kao delegat dubrovačkog biskupa mons. Roka Glasnovića za vrijeme nedjeljne mise 8. listopada u župnoj crkvi Svih Svetih u Blatu na Korčuli, javljaju iz Dubrovačke biskupije.

Obred je započeo ispred ulaznih vrata crkve Svih Svetih, nakon čega je kanonik uveo roditelje, kuma i malu Milicu u crkvu. U uvodnom obraćanju kanonik Kovačević je pojasnio kako je ovo euharistijsko slavlje želio predstaviti mjesni biskup mons. Glasnović, no zbog predvođenja proslave 100. obljetnice obnove župne crkve u Pridvorju delegirao je kanonika da on u njegovo ime podjeli ovaj sakrament.

U svojoj homiliji kanonik je govorio o porukama nedjeljnih misnih čitanja te je primijetio kako ljudsko srce može biti zatvoreno i začahureno i ne primati ništa od onoga što mu Bog daruje. „Mi ovdje danas imamo radost i zadovoljstvo da u jednoj obitelji možemo krstiti šesto dijete“, kazao je i dodao kako je otvorenost životu upravo znak blagoslova kojeg Bog daruje obiteljskom zajedništvu te čestitao roditeljima na prihvaćanju života male Milice.

Nikad nije bilo jednostavno imati djecu, ustvrdio je propovjednik te nastavio kako će ova obitelj svojim životnim primjerom pokazivati i maloj Milici da je ljubljeno dijete, da je voljena i prihvaćena u obiteljskoj zajednici kao i njezina starija braća i tako svjedočiti svijetu Isusa Krista.

Pjesmom je slavlje uveličao Mješoviti župni zbor uz orguljašku pratnju s. Danijele Škoro, a među čitačima na misi bio je i predstavnik obitelji Tulić.

Pred kraj euharistijskog slavlja predslavitelj Kovačević je pročitao biskupovu čestitku, a na svečanom ručku kojeg je obitelj upriličila kanonik je roditeljima uručio biskupov dar.

Uz najmlađu sestricu obitelj Tulić ima pet sinova.

Tekst/Foto: DB

Pročitajte još

POVEĆANA SREDSTVA ZA KULTURU Raspisan poziv za predlaganje kulturnih programa za 2025. godinu

Dulist

VELIKI INTERES GRAĐANA U tjedan dana provjereno preko 120 tisuća računa

Dulist

[FOTO] TKO SE GLISIRA I VOZI BEZ DOZVOLE Evo kako nam je bilo s Lučkom kapetanijom u akciji

Maris Guca