Županija

Dolina Neretve prvi put uključena u poseban regionalni program Ministarstva

neretva program

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je danas novi Program podrške gospodarskoj i društvenoj revitalizaciji Ravnih kotara, Bukovice i Neretvanske doline.

Prvi je to put da je dio Dubrovačko-neretvanske županije uključen u poseban regionalni program Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kojim se ciljano podupiru slabije razvijena područja dubrovačkog zaleđa.

Ukupno je za Program osigurano 5,5 milijuna eura kojim će se kroz 3 godine ulagati u gospodarsku, društvenu i komunalnu infrastrukturu.

Ova ulaganja ključna su za postizanje održivog gospodarskog razvoja, poboljšanje kvalitete života i sprječavanje daljnjeg iseljavanja te poticanje razvoja ključnih gospodarskih sektora.

-Uz postojeće programe za Slavoniju, Baranju i Srijem, Gorski kotar, Dalmatinsku zagoru, Liku, Banovinu i Karlovačku županiju, novim programom zaokružujemo ulaganja u demografsku i gospodarsku revitalizaciju područja koja se suočavaju sa demografskim i gospodarskim razvojnim izazovima, s ciljem njihova ujednačenog razvoja. Sada se mogu kandidirati projekti od vitalne važnosti za razvoj Neretvanske doline, odnosno Ravnih kotara i Bukovice. Ovime smo kao Vlada zaokružili regionalne programe i dali snažnu podršku svim područjima s razvojnim izazovima, poručio je ministar Šime Erlić.

Novim Programom obuhvaćeni su u Dubrovačko-neretvanskoj županiji Metković te općine Kula Norinska, Pojezerje i Zažablje, a u Zadarskoj županiji gradovi Benkovac i Obrovac te općine Lišane Ostrovičke, Stankovci, Galovac, Polača, Škabrnja, Zemunik Donji i Poličnik.

Kroz Program će se ulagati u gospodarsku infrastrukturu, uključujući poduzetničke zone, poljoprivredni sektor i promet, društvenu infrastrukturu, uključujući predškolske i školske građevine te građevine zdravstvene zaštite i socijalne skrbi, kao i komunalnu infrastrukturu, uključujući sekundarnu vodovodnu mrežu te projekte zaštite okoliša i energetske učinkovitosti.

Pročitajte još

ONEČIŠĆENJE MORA NA KORČULI Kupanje privremeno zabranjeno na dvije plaže

Dulist

IZ POLICIJE UPOZORAVAJU Sve je više kaznenih djela računalne prijevare, ne nasjedajte! Prijavite!

Ivana Mijić Vulinović

Zagađeno je more na plaži Tehnička radiona Ploče!

Dulist