Županija

Dobroslavić predsjednik Partnerskog vijeća Jadranske Hrvatske

dobroslavic

Na konstituirajućoj sjednici Partnerskog vijeća Jadranske Hrvatske, održanoj u Splitu, župan Nikola Dobroslavić izabran je za predsjednika  Partnerskog vijeća statističke regije Jadranska Hrvatska na razdoblje od dvije godine.

Za podpredsjednika je izabran župan Istarske županije Valter Flego.

Temeljem Zakona o regionalnom razvoju Republike Hrvatske, Partnersko vijeće Jadranske Hrvatske osnovano je Odlukom Vlade RH sukladno načelu partnerstva i suradnje, kako bi se povezali svi dionici razvoja na razini statističke regije.

Partnersko vijeće Jadranske Hrvatske sastavljeno je od predstavnika tijela državne uprave, jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, regionalnih koordinatora, gospodarskih subjekata, pripadnika znanstvene zajednice, socijalnih partnera i organizacija civilnog društva s područja statističke regije.

Partnersko vijeće statističke regije Jadranska Hrvatska osnovalo se radi sudjelovanja u utvrđivanju prioriteta razvoja statističke regije, predlaganja strateških projekata na razini statističke regije te njihove provedbe i praćenja. Jedan od prioritetnih ciljeva djelovanja ovog vijeća je poticanje razvoja ovog dijela Hrvatske, kao i priprema i praćenje provedbe planskih dokumenta politike regionalnoga razvoja.

Statistička regija Jadranska Hrvatska obuhvaća sedam županija: Dubrovačko-neretvansku, Istarsku, Primorsko-goransku, Ličko-senjsku, Splitsko-dalmatinsku, Šibensko-kninsku i Zadarsku.

Župan Dobroslavić naglasio je važnost Partnerskog vijeća za ukupan razvoj svih jadranskih županija, pozvao izabrane članove na aktivan rad te otklonio mogućnost grupiranja županija po modelu regija i planskih područja. Naglasio je stav da se županije mogu i trebaju samo interesno povezivati na zajedničkim programima u skladu sa svojim razvojnim potrebama.

Pročitajte još

The Guardian uvrstio Cavtat na listu najljepših obalnih gradova i mjesta

Dulist

[FOTO] TRATAMENAT ZA DAN ŽUPANIJE Pogledajte koga je župan ugostio na svečanom objedu

Dulist

[FOTO] Laureatima uručena priznanja Dubrovačko-neretvanske županije

Dulist